Po sukrečiančios iš 9-ojo aukšto iškritusio šuns istorijos Vilniuje – konfliktas ir atsiprašymas Policija perspėjo, kas gresia už tokį elgesį su gyvūnu

Ketvirtadienio vakaras sostinės Pilaitės mikrorajone baigėsi žiauria šunelio žūtimi. Mįslingai iškritęs iš 9 aukšto, gyvūnas žuvo vietoje. Apie įvykį visuomenę feisbuke informavo gyvūnų globos organizacija VšĮ „Vyšnių sodas“. Tačiau organizacijos įrašas sukėlė pasipiktinimą Vilniaus miesto savivaldybės įmonės UAB „Grinda“ atstovams.

Po šuns tragedijos Pilaitėje UAB „Grinda“ pasipiktino paskleista informacija.<br>Lrytas.lt montažas
Po šuns tragedijos Pilaitėje UAB „Grinda“ pasipiktino paskleista informacija.<br>Lrytas.lt montažas
Ketvirtadienio vakarą Pilaitės mikrorajone šuo mįslingai iškrito iš 9 daugiabučio aukšto.<br>VšĮ „Vyšnių sodas“ nuotr.
Ketvirtadienio vakarą Pilaitės mikrorajone šuo mįslingai iškrito iš 9 daugiabučio aukšto.<br>VšĮ „Vyšnių sodas“ nuotr.
UAB „Grinda“ pasipiktino paskleista informacija, esą netinkamai rūpinamasi gaišenų surinkimu Vilniaus mieste.<br>Lrytas.lt nuotr.
UAB „Grinda“ pasipiktino paskleista informacija, esą netinkamai rūpinamasi gaišenų surinkimu Vilniaus mieste.<br>Lrytas.lt nuotr.
Šis įrašas penktadienį buvo pakoreguotas, tačiau UAB „Grinda“ neatlyžo.<br>UAB „Grinda“ nuotr.
Šis įrašas penktadienį buvo pakoreguotas, tačiau UAB „Grinda“ neatlyžo.<br>UAB „Grinda“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 12:52 PM, atnaujinta Jun 6, 2020, 8:42 AM

VšĮ „Vyšnių sodas“ įraše negailėta karčių kritikos žodžių įmonei, kad su šia neįmanoma susisiekti ir nėra kam pasirūpinti po daugiabučio langais gulinčia augintinio gaišena.

Tačiau UAB „Grinda“ atstovai patikino informaciją gavę tik iš lrytas.lt žurnalistų apie 21 val. vakaro.

Penktadienio rytą įmonė paviešino poziciją dėl susidariusios situacijos.

„Ši tema mums LABAI nemaloni.

Vakar „Vyšnių sodas“ savo „Facebook“ profilyje paskelbė informaciją apie tai, kad Pilaitės mikrorajone, Isrūties g. 18, iš devinto aukšto iškrito/galimai išmestas šuo.

Vėlai vakare (komentuodami šį įvykį) „Vyšnių sodas“ savo sekėjams (daugiau nei 40 tūkst. žmonių) pranešė, kad į „Grindą“, jų žodžiais, neįmanoma prisiskambinti. Pasak jų, įmonė neužtikrino gaišenų surinkimo. Ši informacija vėliau pasirodė ir naujienų portaluose.

Sunerimome, tad nedelsiant patikrinome telefonų skambučių išklotines visą parą veikiančiu telefonu 1355. Pasirodo, iškvietimo į „Vyšnių sodas“ nurodytą įvykį NĖRA. Paprasčiau tariant, niekas mums neskambino.

Kitas svarbus momentas – „Vyšnių sodas“, turėdamas tiesioginius Vilniaus gyvūnų globos namų darbuotojų kontaktus, nė nebandė su jais susisiekti. Kodėl?

Suskubome aiškinti susiklosčiusią situaciją ir išdėstyti savo poziciją viešojoje erdvėje. Deja, bendrovės atstovo ir kitų asmenų komentarai po „Vyšnių sodas „Facebook“ įrašu buvo iškart trinami, o apie 22 val. „Grindos“ darbuotojai buvo užblokuoti. Taigi, neteko galimybės komentuoti „Vyšnių sodas“ FB paskyros įrašų.

Negalime suprasti, kodėl buvo siekiama ne greitai išspręsti susidariusią situaciją, o ja pasinaudoti apšmeižiant „Grindą“. Tai niekaip nesiderina su „Vyšnių sodas“ deklaruojamais kilniais siekiais.

„Grinda“ investuoja daug žmogiškųjų ir finansinių išteklių į gyvūnų gerovės užtikrinimą ir apsaugą, todėl nepagrįsti kaltinimai ir piktybiniai veiksmai yra ypač skaudūs. Naujienų portaluose paskleista melaginga informacija bei veiksmai, kuomet mūsų paaiškinimai buvo tiesiog trinami, jau padarė didelę žalą įmonei, todėl RIMTAI svarstome galimybę kreiptis į teismą dėl melagingos informacijos paneigimo ir žalos atlyginimo“, – rašoma įraše.

Feisbuke VšĮ „Vyšnių sodas“ įrašą pakoregavo, padėkojo už pagalbą, tačiau atkreipė dėmesį, kad numerį, kuriuo reikia kreiptis tokiais atvejais, sudėtinga rasti.

„Ačiū „Grindai“, kad skambino mums ir galėjome komunikuoti jau po mūsų nepatogaus facebook posto paskelbimo. Visuomet komunikuojame gražiai, bet spyrio reikia. Sakome paprastai: jūsų stebuklingas pagalbos trumpasis numeris nėra nurodomas BPC, nėra nurodomas web puslapyje. Žmonės nesusisiekia“, – buvo rašoma įraše.

Po UAB „Grinda“ pozicijos išsakymo feisbuke, įrašas buvo dar kartą pakoreguotas.

„Gavome rimtų pastabų iš UAB „Grinda“ dėl vakar šiame įraše paskelbtos neteisingos informacijos, darančios žalą įmonės reputacijai, todėl koreguojame visą šio įrašo tekstą. Norime pabrėžti, kad mums apie įvykį pranešusi moteris TIKRAI sakė negalinti prisiskambinti Grindai. Mes savo ruožtu skambinome internete nurodytu telefonu 852152089 (jis nurodomas prie įmonės kontaktų google paieškoje įvedus įmonės pavadinimą ir juo paskambinus reikia pasirinkti klausimą, dėl kurio skambinama spaudžiant atitinkamą skaičių). Šiuo būdu dėl gyvūno mums susisiekti nepavyko. Nežinojome, kad Grinda turi visą parą veikiantį trumpąjį numerį 1355 ir atsiprašome už nesusipratimą. Tikrai turime begales darbų ir ligonių, todėl mažiausiai norime konfliktuoti, esame pavargę ir tikimės, kad gyvūnais besirūpinantys, bei mūsų įrašus sekantys žmonės žino, kad mūsų prioritetų viršuje visada yra gyvūnų gerovė“, – rašoma pakoreguotame įraše.

Vėliau VšĮ „Vyšnių sodas“ portalui lrytas.lt pateikė komentarą:

„Įrašą koregavome, kadangi tikrai nežinojome, kad „Grinda“ turi trumpąjį numerį. Kaip jau minėjome savo poste, kitu numeriu susisiekti nepavyko. Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos, tiesiog esame pervargę dėl nuolatinio streso, turime begales sunkių ligoniukų, kuriais reikia rūpintis, todėl tikrai nebuvo laiko ieškoti „Grindos“ kontaktų.Tiesiog skambinome tuo numeriu, kurį radome pirmiausiai. Dėl šunelio policijai parašytas pareiškimas“, – teigė gyvūnų globėjai.

Portalas lrytas.lt primena, kad Vilniaus mieste apie kritusius gyvūnus galima pranešti trumpuoju tel. 1355 (visą parą, „Grindos“ avarinė tarnyba) arba bendruoju pagalbos telefonu 112 (BPC).

Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalui lrytas.lt nurodė, kad dėl įvykio ketinama pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Dėl vakarykščio įvykio Vilniaus apskr. VPK Vilniaus m. penktajame policijos komisariate renkama medžiaga pradėti ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 310 str. 1 d. (Žiaurus elgesys su gyvūnais). Už tai asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. 

Kadangi įvykis buvo vakar vakare, tai šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės, vertinama turima informacija ir atliekami kiti procesiniai veiksmai. Per dešimt dienų bus priimtas sprendimas ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Panašių atvejų pasitaiko itin retai.

Policija primena, kad už žiaurų elgesį su gyvūnais ir jų kankinimą taikoma tiek administracinė, tiek ir baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamoji atsakomybė taikoma tada, kai gyvūnas žūsta ar būna suluošintas, o administracinė – kai gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas“, – atsakyme rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena