Vilnietė Jurgita užfiksavo keistą savo katės elgesį: „Kaip po to gerti, kai šitaip paniekino?“

Vilnietė Jurgita negalėjo patikėti netikėtu savo katės Fantos poelgiu. Kas taip nustebino? Pusantrų metų Sibiro veslės katės netikėta reakcija į rytinės kavos puodelį – iki tol tokio elgesio nebuvo matę.

 Fanta.<br> Lrytas.lt koliažas
 Fanta.<br> Lrytas.lt koliažas
 Fanta.<br> Stop kadras.
 Fanta.<br> Stop kadras.
 Fanta.<br> Stop kadras.
 Fanta.<br> Stop kadras.
 Fanta.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Fanta.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 21, 2020, 7:19 PM

Jurgita pasakojo, kad vyrui pataisius rytinės kavos puodelį augintinė ėmė elgtis keistai.

„Pastebėjom, kad pasibaisėjusi reaguoja į kavą, apuosto ir bando užkasti, lyg savo tualeto turinį. Šį rytą vyras atsinešė užsipylęs kavos, ir Fanta vėl ėmėsi daryti tvarką. Iškart čiupau telefoną. Kaip po to gerti, kai šitaip paniekino? Koks katės požiūris į mus, kad geriam tokius dalykus?“, – Fantos elgesiu stebėjosi moteris.

Kodėl katės užkasa maistą ir išmatas?

Šį įprotį katės turi nuo senų senovės. Savo išmatomis stiprios ir galingos laukinės katės žymėjo savo teritoriją, mažesnės ar silpnesnės laukinės katės užkasa savo išmatas, kad užtikrintų, jog dominuojančios katės nesijaučia iššūkio.

Katės taip pat užkasa savo maistą, kad jo kvapas nepritrauktų stipresnių plėšrūnų.

Katės įprotis užkasti savo išmatas ar maistą susijęs su tuo, kad murklė bando pasakyti, kad atpažįsta jus, kaip dominuojančią namų „katę“.

„Dažniausiai visos naminės katės mato save kaip savo savininkų pavaldinius, todėl įprastomis sąlygomis visos naminės katės naudojasi savo tualetu arba „laidoja“ savo išmatas sode“, – livescience.com cituoja zoologo Desmondo Morriso knygą.

Viena iš priežasčių, kodėl jūsų katė gali pasirinkti nesinaudoti savo tualetu, gali būti ta, kad jos laiko save dominuojančia jūsų atžvilgiu. Taip būna ne visada, kartais tai gali byloti apie jūsų augintinės ligas.

Apie Sibiro kates

Jei domitės panašios katės kaip Fanta įsigijimu, verta žinoti kelis faktus apie šias kates. Kaip rašoma „Kačių enciklopedijoje“, tai – natūrali kačių veislė. Šios veislės katės panašios į norvegų miškines ir Meino meškėno veislių kates, tačiau sibirinių galva gerokai apvalesnė ir trumpesnė.

Apie jų kilmę ir istoriją žinoma mažai. Spėjama, kad šios katės Sibire gyveno daug metų. Galbūt ši veislė atsirado turkų angoroms arba norvegų miškinėms katėms susiporavus su vietos trumpaplaukėmis naminėmis katėmis.

Mėgsta karstytis po medžius. Šios katės bet kokiomis sąlygomis stengiasi išsaugoti orumą, todėl nepakenčia niurkymo. Mėgsta dėmesį, glamones, šukavimą. Paprastai neblogai sutaria su kitomis katėmis, šunimis ir vaikais.

Šios katės vidutinio dydžio, raumeningos. Kūno ilgis truputį didesnis už aukštį. Kaklas trumpas, tvirtos kojos vidutinio ilgumo. Uodega stora prie pagrindo, galas bukas. Galva buka ir trikampė, nosis plati, šiek tiek įgaubta. Žandai tvirti ir masyvūs, smakras storas ir ryškus. Ausys vidutinio didumo. Akys didžiulės, ovalios, tarp jų didelis tarpas.

Sibiro kačių kailis pusiau ilgas arba ilgas, poplaukis tankus, su ilgesniais, nedrėkstančiais nuo vandens, riebaluotais dengiamaisiais plaukais. Gali būti įvairių spalvų, ne tik gamtinių. Gali būti himalajinio rašto, šokolado, alyvų ir kitų spalvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.