Meilė brangiems prancūzų buldogams buvo aplaistyta krauju

Jie skraidinami privačiais lėktuvais, puošiami aukštosios mados dizainerių kurtais papuošalais, žvelgia į talentingiausių fotografų objektyvus. Tokia popmuzikos žvaigždės ir aktorės Lady Gagos (34 m.) šunų kasdienybė, kurią neseniai sudrumstė kraupus įvykis – augintiniai buvo pagrobti, o jų vedžiotojas pašautas.

Prancūzų buldogus Asią, Gustavą ir Koji Lady Gaga vadina savo šeimos nariais.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Prancūzų buldogus Asią, Gustavą ir Koji Lady Gaga vadina savo šeimos nariais.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Šunų vedžiotojo R.Fisherio laukia ilga reabilitacija.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Šunų vedžiotojo R.Fisherio laukia ilga reabilitacija.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Dainininkės Lady Gagos gyvenime kalytė Asia atsirado prieš septynerius metus.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Dainininkės Lady Gagos gyvenime kalytė Asia atsirado prieš septynerius metus.<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
 Lady Gaga<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
 Lady Gaga<br>„Scanpix“, „Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 21, 2021, 5:55 PM

Dar neseniai google.lt paieškoje įvedus Ryano Fisherio vardą pirmiausia būdavo galima sužinoti apie buvusį BMX dviračių pasaulinio lygio meistrą, kandidatą į Amerikos olimpinę rinktinę, garsų „CrossFit“ sportininką.

Tačiau per pastarąsias savaites viskas pasikeitė. Svarbiausiu Ryanu Fisheriu (30 m.) tapo iki šiol niekam nežinomas dainininkės Lady Gagos šunų vedžiotojas, brutalaus užpuolimo auka.

Jis buvo pašautas Los Andžele tuomet, kai vedžiojo tris dainininkės prancūzų buldogų veislės augintinius – kalytę Asią ir du patinus Koji bei Gustavą. Kol sužeistasis skausmo suriestas gulėjo ant žemės, du iš jų buvo pagrobti. Lady Gaga šiuo metu yra išvykusi į Romą, kur filmuojasi naujausiame britų kino režisieriaus Ridley Scotto (83 m.) filme apie „Gucci“ mados namus „House of Gucci“. Jame dainininkė įkūnys buvusią nužudyto Maurizio Gucci (1948–1995) žmoną Patrizią Reggiani (72 m.)., Italijos spaudos pakrikštytą Juodąja Našle.

Šįkart į Italiją dainininkė skrido be savo augintinių. Nors paprastai nevengia su jais keliauti. Vedasi ir į repeticijas, treniruotes, ir į apdovanojimų ceremonijas. Prancūzų buldogų veislės trijulė jau tapo neatskiriama Lady Gagos kasdienybės dalimi. O kai dainininkė išvykusi, jos augintiniai leidžia laiką su ilgamečiu jos šunų prižiūrėtoju R.Fisheriu tai vienuose iš popžvaigždės namų Holivudo kalvose, tai kituose, esančiuose Malibu pakrantėje.

Prieš kelias savaites Lady Gagai būnant už tūkstančių kilometrų jaukų jos šunų gyvenimą supurtė įvykis vos 12 minučių kelio nuo namų Holivude. Vieną vakarą, apie pusę dešimtos, R.Fisheris vaikštinėjo su trimis keturkojais, kai netikėtai privažiavo baltos spalvos automobilis „Nissan Altima“.

Iš jo staigiai iššoko du vyriškiai ir grasindami pusiau automatiniu ginklu liepė atiduoti šunis. Netrukus įvyko grumtynės, nuaidėjo šūvis, ir R.Fisheris susmuko pašautas į krūtinę. Užpuolikai pačiupo du iš trijų šunų ir nuvažiavo.

Šį brutalų įvykį priešais savo namą stebėjo Carlosas Pantoja (29 m.). Jis tapo liudininku, iškvietė gelbėjimo tarnybą ir, kol ji atvyko, gatvėje mėgino nuraminti kraujuojantį sužeistą šunų vedžiotoją. C.Pantoja žiūrėjo filmą su savo vaikinu, kai išgirdo lauke nerišlius riksmus ir po akimirkos aiškiai nuskambėjusį: „Help!“ („Padėkite!“) Jis puolė prie paradinių durų ir jas atvėręs pamatė, kaip vyras, laikantis ginklą, iššovė.

Toliau viskas vyko akimirksniu – sužeistasis griuvo, užpuolikai, griebę šunis, sėdo į automobilį ir nudūmė. R.Fisheris toliau šaukėsi pagalbos: „Help me! I’ve been shot! („Gelbėkite! Mane pašovė!“) Carlosas draugui liepė likti namuose, o pats skambindamas 911 išskubėjo prie nelaimėlio. Prišoko ir kitas kaimynas – sugriebė aplinkui lakstantį likusį trečiąjį šunį, o C.Pantoja laukdamas greitosios pagalbos medikų trynė sužeistajam koją ir ragino likti kartu. Netrukus vyras buvo išvežtas į ligoninę.

Teisėsaugos atstovai pradėjo tyrimą. Tikėtina, kad R.Fisheris buvo užpultas siekiant pagrobti šunis.

Tačiau ar jie žinojo, kad keturkojai yra garsiosios Lady Gagos?

Prancūzų buldogų veislė laikoma prabangia. Už jauniklį iš veislyno JAV tenka pakloti nuo 2 iki 4 tūkstančių JAV dolerių (apie 1660–3200 eurų). Neseniai Amerikoje viena moteris buvo sumušta ginkluotų užpuolikų, pagrobusių iš jos šios veislės pilkos spalvos kalytę.

Sukrėsta žinios apie augintinių pagrobimą 46,5 milijono sekėjų savo „Instagram“ paskyroje turinti Lady Gaga paskelbė 500 tūkst. JAV dolerių (per 415 tūkst. eurų) atlygį tiems, kurie padės susigrąžinti šunis.

„Ir toliau myliu tave, Ryanai Fisheri, tu rizikavai savo gyvybe kovodamas dėl mūsų šeimos. Tu – didvyris amžiams“, – socialiniame tinkle pridūrė popmuzikos žvaigždė.

Dainininkės atstovas spaudai išplatino pranešimą, kad lauks bet kokios informacijos apie pagrobtus augintinius, ir žadėjo, jog šunis grąžinusiems asmenims nebus keliama jokių klausimų. Lady Gaga visuomet demonstruoja didžiulę meilę savo šunims. Ne kartą visi augintiniai lydėjo ją į koncertinius turus, prabangias apdovanojimų ceremonijas.

Prancūzų buldogų kalytė Asia net turi specialiai jai sukurtą „Instagram“ paskyrą, kartu su ja ant rankų dainininkė pozavo žurnalo „Harper’s Bazaar“ viršeliui. Asia niekur nebuvo dingusi. Laimė, praėjus dar vienai dienai į šeimą sugrįžo ir Koji su Gustavu.

Į policijos nuovadą pagrobtus Lady Gagos šunis atvedė viena moteris. „Ji nėra susijusi su užpuolimu“, – paskelbė kapitonas Jonathanas Tippetas, vadovaujantis elitiniam Plėšimų ir žmogžudysčių tyrimų skyriui.

Į nuovadą nuvykęs dainininkės atstovas ir detektyvai patvirtino, kad keturkojai tikrai priklauso Lady Gagai.

Netrukus Los Andželo policijos departamentas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad moteris rado šunis ir susisiekė su Lady Gagos darbuotojais norėdama juos grąžinti. O ar moteris gaus dainininkės pažadėtus pusę milijono JAV dolerių, dar neaišku – mat tiriama, ar ji nėra susijusi su pagrobimu.

Kol detektyvai ieško įtariamųjų, o Lady Gaga filmuojasi, pagrindinis istorijos didvyris R.Fisheris sveiksta. „Instagram“ tinkle jis pasidalijo nuotrauka iš ligoninės su padėka savo šeimai, draugams ir Lady Gagai už palaikymą, o prancūzų buldogę Asią vadino angelu sargu.

„Panikos kupini mano riksmai aprimo, kai pažvelgiau į ją, nors aplink jos mažą kūnelį plytėjo išsiliejęs mano kraujas. Apglėbęs dėkojau jai už nepaprastus nuotykius, patirtus kartu, atsiprašinėjau, kad nepajėgiau apginti jos brolių, ir viduje pasiryžau stengtis išgelbėti juos ir save“, – rašė R.Fisheris, kuriam užpuolimo metu buvo peršauta krūtinė.

Kitame įraše jis džiaugėsi, kad Lady Gagos šeimos nariais vadinami keturkojai vėl kartu, tačiau pridūrė, jog jo dar laukia ilgas gijimo laikotarpis ir, aišku, vėl dėkojo dainininkei.

„Tavo vaikučiai grįžo ir šeima vėl pilna – mums pavyko! Tu suteikei tiek daug paramos per šią krizę ir man, ir mano šeimai. Tavo parama, nepaisant tavo pačios traumuojančios patirties, buvo nepaprastai tvirta. Aš tave myliu ir tau dėkoju“, – po nuotrauka iš ligoninės palatos parašė R.Fisheris.

Parengė Vykintė BUDRYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.