Kipre nepanaudoti vaistai nuo COVID-19 bus skirti katėms gydyti

Kipre nutarta nepanaudotus vaistus nuo koronaviruso skirti katėms gydyti, nes ten tūkstančiai šių gyvūnų gaišta nuo kačių COVID, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2023, 5:42 PM

Vyriausybė, atsižvelgdama į Žemės ūkio ministerijos rekomendaciją, suteikė tam leidimą.

Koronaviruso atmaina – kačių infekcinis peritonitas (FIP), neperduodamas žmonėms – siaubia gausią Viduržemio jūros salos kačių populiaciją.

„Atsargos preparatų, kurie buvo naudojami žmogaus koronavirusui gydyti, bet dabar nebenaudojamos, gali būti tam skirtos“, – sakoma ministrų kabineto pareiškime.

Vaistai nuo COVID tablečių pavidalu bus tiekiami per veterinarijos tarnybas.

Gyvūnų globos aktyvistai perspėjo, kad Kipras virsta negyvų kačių sala, įvertinę, kad dėl šios ligos greičiausiai žuvo didelė dalis milijoninės Kipro kačių populiacijos.

Tačiau salos veterinarų asociacija teigia, kad pranešimai apie 300 tūkst. nugaišusių kačių yra perdėti, o jų skaičius neviršija 10 tūkstančių.

Legenda byloja, kad Romos imperatorienė Elena maždaug prieš 1 700 metų į Kiprą pirmą kartą atvežė kačių kovai su nuodingomis gyvatėmis.

Tačiau archeologinių įrodymų apie kačių prijaukinimą saloje atsirado prieš 9 500 metų neolito laikų kaime Šilourokambose, kur buvo rasti katės ir žmogaus palaikai, sąmoningai palaidoti kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.