Po seniausio pasaulyje šuns mirties šeimininkas atskleidė jo ilgaamžiškumo paslaptį

Guinnesso rekordų knygoje portugalų Alantėjos mastifas Bobis vasarį buvo pripažintas seniausiu visų laikų šunimi ir sumušė 1939 m. rekordą.

Guinnesso rekordų knygoje portugalų Alantėjos mastifas Bobis vasarį buvo pripažintas seniausiu visų laikų šunimi ir sumušė 1939 m. rekordą.<br>Guinnesso rekordų knygos nuotr.
Guinnesso rekordų knygoje portugalų Alantėjos mastifas Bobis vasarį buvo pripažintas seniausiu visų laikų šunimi ir sumušė 1939 m. rekordą.<br>Guinnesso rekordų knygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 5:13 PM, atnaujinta Oct 23, 2023, 5:41 PM

Deja, seniausias pasaulyje šuo mirė sulaukęs 31 metų, praneša „Sky News“.

Bobis gimė 1992 m. gegužės 11 d. Grynaveislis šuo sumušė rekordą, priklausiusį Australijos galvijų šuniui Bluey, kuris mirė sulaukęs 29 metų ir penkių mėnesių 1939 m.

Veterinarijos gydytoja Karen Becker patvirtino šuns mirtį savaitgalį, sakydama: „Praėjusią naktį šis mielas berniukas užsitarnavo sparnus. Nepaisant to, kad jis pergyveno visus šunis istorijoje, jo 11 478 dienų Žemėje niekada neužtektų tiems, kurie jį mylėjo. Dieve, laimink Bobį... tu išmokei pasaulį visko, ko turėjai išmokyti“.

Bobis visą gyvenimą gyveno su Leoneliu Costa ir jo šeima Conqueiros kaime Portugalijoje.

Šuo gimė sodyboje su trimis broliais ir seserimis, tačiau L. Costa sakė, kad šuniukai turėjo būti užmigdyti, nes jo šeima turi per daug gyvūnų.

Tačiau Bobis pabėgo ir slapstėsi kaimo namuose. L. Costa, kuriam buvo vos aštuoneri kai gimė Bobis, mano, kad ilgą šuns gyvenimą lėmė „rami, taiki aplinka“, kurioje jis gyveno „toli nuo miestų“.

38 metų vyras pridūrė, kad šuo visada valgydavo tai, „ką mes valgydavome“ ir niekada nebuvo prirakintas grandinėmis ar pririštas prie pavadėlio.

Bobiui gegužę sukako 31 metai, nepaisant to, kad jo veislės gyvenimo trukmė yra nuo 12 iki 14 metų.

Jo gimimo datą patvirtino Portugalijos vyriausybės naminių gyvūnėlių duomenų bazė ir Nacionalinė veterinarijos gydytojų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.