Gargžduose netradicinių augintinių susibūrimą vainikavo dainuojančio šuns pasirodymas

Paskutinį rugsėjo sekmadienį jau ketvirtą kartą Gargžduose gyvūnų mylėtojai rinkosi švęsti Pasaulinės gyvūnų dienos. Tradicinėje rengiamoje šventėje buvo galima ne tik pasidžiaugti retomis gyvūnų rūšimis, bet ir pamatyti „dainuojančio“ šuns pasirodymą.

Gargžduose augintiniai ir jų šeimininkai minėjo Pasaulinę gyvūnų dieną.<br>Organizatorių nuotr.
Gargžduose augintiniai ir jų šeimininkai minėjo Pasaulinę gyvūnų dieną.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:57 PM

Šiemet šventėje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – beveik 2000 žmonių. Į renginį dalyviai atsivedė ne tik šunis ir kates, bet ir atsinešė namuose auginamus šeškus, jūrų kiaulytes, triušius ir net sraigę. „Panašu, jog „Vaivorykštės“ gimnazijos stadionas, kuriame vyko šventė, tapo per ankštas visiems gyvūnų mylėtojams“, - juokavo šventės iniciatorė, bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Gyvūnas į kiekvieno žmogaus gyvenimą atneša labai daug džiaugsmo, todėl mums labai smagu kasmet matyti vis didėjantį laimingų žmonių būrį“, - pridūrė ji.

Mažiausio šventės gyvūno titulas šiemet atiteko sraigei, stilingiausiais pripažinti du jorkšyro terjerai, iš kurių vienas buvo aprengtas Gargždų futbolo komandos „Banga“ sportine apranga, kitas – džinsinėmis kelnaitėmis.

Didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė kartu su šeimininke ant scenos dainavęs šuo, taip pat A. Popovo šunų mokyklos bei VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės dresuotų šunų pasirodymai. Tradiciškai gyvūnų dienos šventėje patarimus dalino bei konsultavo veterinarai, kinologai, dresuotojai, gyvūnų stilistai, mitybos specialistai.

Renginio metu apdovanoti respublikinio piešinių konkurso „Gyvūnas – žmogaus draugas“ gražiausių darbų autoriai. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apdovanojo žmones, nelikusius abejingais apleistų, kenčiančių ar sužeistų gyvūnų skausmui, savo švietėjiška veikla prisidėjusius sprendžiant gyvūnų gerovės ir globos problemas.

Pasaulinė gyvūnų diena švenčiama spalio 4 d., Gargžduose ši diena tradiciškai minima paskutinį rugsėjo sekmadienį. Visame pasaulyje minint gyvūnų dieną, žmonės kviečiami susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą ir priežiūrą, gyvūnų teises, atkreipti dėmesį į opias gyvūnų problemas, netinkamą elgesį su jais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.