Už neregistruotą augintinį - 200 litų bauda

Antras žingsnis: kartu su gyvūnu nuvykti į veterinarijos kliniką (gyvūnus registruojančių gydyklų sąrašas pateikiamas žemiau) ir pateikti įmoką patvirtinantį kvitą bei asmens dokumentą. Reikėtų pasiimti gyvūno kilmės dokumentus, jeigu tokie yra. Klinikoje gyvūnas bus identifikuotas ir užregistruotas.

Šunų regsitravimo patikrinimas.<br>Organizatorių nuotr.
Šunų regsitravimo patikrinimas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:17 PM

Tokie gyvūnų patikrinimai yra rengiami nuolat, kadangi tai vienas dažniausių Gyvūnų laikymo Vilniaus mieste taisyklių pažeidimų.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad visi šunys (taip pat katės) nuo 4 mėnesių amžiaus turi būti registruoti ir identifikuoti mikroschemomis.

Gyvūno registracijos tvarka

Pirmas žingsnis: sumokėti registracijos įmoką banke* (40 Lt).

Antras žingsnis: kartu su gyvūnu nuvykti į veterinarijos kliniką (gyvūnus registruojančių gydyklų sąrašas pateikiamas žemiau) ir pateikti įmoką patvirtinantį kvitą bei asmens dokumentą. Reikėtų pasiimti gyvūno kilmės dokumentus, jeigu tokie yra. Klinikoje gyvūnas bus identifikuotas ir užregistruotas.

Dėl gyvūnų (šunų, kačių), laikomų daugiabučiame name, taip pat turi būti mokama kasmėnesinė vietinė rinkliava už gyvūno laikymą pagal Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendime (2004 m. rugpjūčio 25 d. Nr. 1-493) ir jo pakeitimuose numatytus rinkliavos dydžius.

*Įmokas taip pat galima sumokėti AB „Lietuvos paštas“ pašto skyriuose; per UAB „EVP“ interneto portalą www.mokėjimai.lt; UAB „Mokėjimo terminalų sistemos“ mokėjimo savitarnos terminaluose FOXBOX; UAB „Perlo paslaugos“ terminaluose; UAB „Virtualių paslaugų operatorius“ spaudos kioskuose.

Pagal sutartį su Vilniaus miesto savivaldybės administracija Vilniaus miesto gyvūnų registracijos duomenų bazę tvarko ir rinkliavą už gyvūnus administruoja UAB „Idamas“ (Savanorių pr. 178, Vilnius, Verslo centras „GRID“, kontaktinis telefonas – (8 5) 203 0833, el. paštas: gyvunai@idamas.lt, interneto svetainė: www.manogyvunai.lt). Į bendrovę reikia kreiptis dėl gyvūno išregistravimo, gyvūno savininko duomenų pasikeitimo, pakeitus gyvūno laikymo adresą, dėl rinkliavos už gyvūnus mokėjimo, dokumentų pateikimo rinkliavos lengvatai gauti.

Rinkliava už gyvūnus (šunis, kates):

– vienkartinė įmoka už gyvūno registravimą – 40 Lt;

– kasmėnesinė įmoka už šuns laikymą daugiabučiame name – 10 Lt/mėn.;

– kasmėnesinė įmoka už katės laikymą daugiabučiame name – 3 Lt/mėn.;

– kasmėnesinė įmoka už pavojingos veislės šuns laikymą; už kovinės veislės šuns, pavojingos veislės šuns mišrūno ar kovinės veislės šuns mišrūno laikymą daugiabučiame name (kai tokių šunų nedraudžia įstatymai) – 25 Lt/mėn.

Vietinė rinkliava už gyvūnų laikymą daugiabučiame name mokama į Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamąsias sąskaitas. Gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad į šias sąskaitas reikia mokėti ir tada, kai gyvūnas registruojamas.

1. Nuo mėnesio įmokos už gyvūno (šuns, katės) laikymą daugiabučiame name atleidžiami:

- aklieji, laikantys šunis vedlius;

- vienas gyvenantis neįgalusis ar vienas gyvenantis pensininkas, laikantis vieną gyvūną;

- šeimos (vieni gyvenantys asmenys), kurioms (kuriems) yra skiriama piniginė socialinė parama - socialinė pašalpa ir būsto šildymo išlaidų, išlaidų šaltam vandeniui ir išlaidų karštam vandeniui kompensacijos.

Dokumentai, kuriuos reikia pateikti lengvatai gauti:

- Prašymas suteikti rinkliavos lengvatą.

- Pensininko pažymėjimo kopija.

- Neįgaliojo pažymėjimo kopija.

- Gyvenamosios vietos deklaravimo dokumentas, patvirtinantis, kad gyvenamąją vietą pensininkas ar neįgalusis deklaravęs vienas. Pažymas išduoda Vilniaus miesto savivaldybės administracijos E. miesto departamento Interesantų aptarnavimo skyrius (Savivaldybės administracinio pastato Konstitucijos pr. 3 pirmas aukštas).

Rinkliavos lengvata taikoma nuo dokumentų, patvirtinančių teisę į lengvatą, pateikimo rinkliavos administratoriui, datos.

2. Savininkas, pateikęs veterinarijos gydytojo pažymą apie gyvūno sterilizaciją ar kastraciją, atleidžiamas nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už sterilizavimą arba kastravimą, bet ne ilgiau kaip 12 mėnesių.

3. Asmenys, pasiėmę globoti šunį arba katę iš UAB „Grinda“ Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinės tarnybos arba Vilniaus mieste registruotų gyvūnų prieglaudų, atleidžiami nuo vienkartinės įmokos už šuns arba katės registravimą (registruojant augintinį būtina pateikti UAB „Grinda“ arba prieglaudos, iš kurios paimtas gyvūnas, išduotą gyvūno perdavimo globai aktą) ir nuo 12 mėnesių įmokos už šuns arba katės laikymą daugiabučiame name.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.