Dviejų kauniečių gyvenimą pakeitė viena nedidelė dovana

Mūsų mergaitės Pipos istorija prasidėjo „Penkta koja“ prieglaudoje kartu su jos sesute Širduke ir broliuku Brunu. Kai ji buvo mažutė, ją vadino Dryže. Šį vardą ji buvo gavusi už baltą dryželį, kuris prasidėjo nuo nosies galiuko ir tęsėsi per keterą.

Pipa iš laikinosios globėjos pateko į savo būsimus namus kaip dovanėlė, nepaprastai nustebinusi savo šeimininkę.<br>Ž.Žilinskaitės nuotr.
Pipa iš laikinosios globėjos pateko į savo būsimus namus kaip dovanėlė, nepaprastai nustebinusi savo šeimininkę.<br>Ž.Žilinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika (NeBrisius.lt)

Sep 25, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:25 PM

Pipos vardas buvo išrinktas visai atsitiktinai, tiesiog vardinom visokius vardus, kol vienas jų mums patiko. Kai būsimas šeimininkas sugalvojo savo draugei padaryti staigmeną gimtadienio proga, Pipa (tuomet dar Dryžė) jau buvo likusi viena iš vados. Tai buvo delno dydžio liūdna šunytė, didelėmis pėdutėmis ir iš pirmo žvilgsnio pasirodžiusi labai rami ir tyli. 

Beveik prieš metus, spalio 26 d., Pipa iš laikinosios globėjos pateko į savo būsimus namus kaip dovanėlė, nepaprastai nustebinusi savo šeimininkę. Iš pradžių mažajai buvo sunku prisitaikyti prie naujųjų savo namų. Pirmomis naktimis ji labai cypdavo, verkdavo. Verkdavo ir dienomis, likusi viena. Po vienos kitos išdaigos Pipa gavo savo narvelį, kurį ji dabar laiko savo kambariu, ten ilsisi arba slepiasi nuo dulkių siurblio, o kartais į jį keliauja ir nubausta apgalvoti savo poelgio, kai tampa neklaužada. Ta maža, minkštutė dovana dabar jau mūsų šeimos narys. Kartais šeimininkai pokštaudami vienas kitą ir mama, ir tėčiu pavadina. 

Greitai švęsime Pipos pirmąjį gimtadieni. Nors tikslios gimimo datos nežinome, veterinaras mums padėjo apsispręsti ir į jos pasą įrašė rugsėjo 9 d. Iš pradžių visi manė, jog kalytė bus labai didelis šuo. Tos labai didelės pėdos buvo apgaulingos. Pipa užaugo nelabai aukšta, bet pakankamai tvirto sudėjimo. Jos mama laika, o apie tėtį duomenų nėra, bet, spendžiant iš kojų ilgio, manome, kad kažkas panašaus į taksą ar korgį.

Pipa – tikras vandens šuo, nes mėgstamiausias jos užsiėmimas – pliuškentis vandenyje. Ji ieško akmenėlių po vandeniu, plaukia paimti numesto pagaliuko, kurį vėliau mielai triauškia dideliais ir stipriais dantukais. Tikriausiai ji galėtų plaukioti ir nardyti visą dieną, kol neišprašytum iš vandens. Pas savo „senelius“ (šeimininkės tėvus) ji turi net savo nuosavą pripučiamą baseiną. Matyt, turėdama kažkiek medžioklinio kraujo, ji taip pat mėgsta kasti ir raustis žemėje bei smėlyje. Sode ji – didžiausias kurmių priešas, vos tik kažką užuodusi, tuoj puola kastis gilyn savo stipriomis ir plačiomis letenomis. O jos letenos tikrai tam tinkamos. Iškasa didžiausias duobes, į kurias atsigula atsivėsinti arba įkišusi nosį garsiai šnopuoja.

Taigi Pipa yra miela, energinga ir linksma šunelė, be kurios jau sunkiai įsivaizduojame savo kasdienybę. Linkime visiems savyje atrasti gerumo ir meilės rūpintis savo augintiniais ir džiaugtis jų draugija.

Daugiau skaitykite nebrisius.lt/"="">nebrisius.lt/"" target="_blank">NeBrisius.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.