Pasaulinė gyvūnų diena - su šunimis milžinais ir mikrosraigėmis

Kaip jau tapo tradicija, paskutinį rugsėjo sekmadienį visi gyvūnų mylėtojai pakviesti švęsti Pasaulinės gyvūnų dienos. Jau penktą kartą Gargžduose kartu su savo augintiniais susirinkę dalyviai vėl stebino išradingumu – kas į šventę atsivedė „geraširdžiu milžinu“ vadinamą vokiečių dogą, kas atėjo nešinas mikroskopine akvariumo sraige.

Pasaulinės gyvūnų dienos akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Pasaulinės gyvūnų dienos akimirkos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:53 AM

Nors daugiausiai renginio svečių atkeliavo kartu su savo keturkojais draugais – įvairių rūšių šunimis ir katėmis, čia buvo galima sutikti jiems kompaniją palaikančių triušių, jūrų kiaulyčių, žalčių ir net vorų.

Mažiausio šventės gyvūno titulas šiemet be konkurencijos atiteko akvariumo dumblu mintančiai mikroskopinei sraigei. Panašiausio šeimininko ir augintinio konkursą laimėjo britų trumpaplaukė katė, pasipuošusi tokia pačia liemene kaip ir jos šeimininkė.

„Tokių renginių metu mes turime galimybę atsakyti į įvairius su gyvūnų priežiūra susijusius klausimus, kurių žmonės paprastai nedrįsta užduoti arba nežino, kam. Vis dar girdime tokių klausimų, kaip – ar tiesa, kad kalytė turi bent kartą atsivesti palikuonių, ar norint užauginti sarginį šunį būtina jį kelis mėnesius auginti vieną tamsoje? Visa tai – vis dar visuomenėje gajūs mitai, kuriuos paneigti padėjo kinologai“, - sako šventės iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ vadovė Aušra Žemaitienė.

Renginyje taip pat dalyvavo profesionalūs dresuotojai, veterinarijos gydytojai, gyvūnų stilistai bei mitybos specialistai. Pastarieji sulaukė nemažai praktinių klausimų – ar galima šuniui skirtu maistu šerti katę, koks maistas gyvūnui geresnis – sausas ar šlapias, kiek kartų per dieną reikėtų šerti savo augintinį?

Pasaulinė gyvūnų diena pradėta švęsti 1931 metais po Florencijoje vykusios gyvūnų globos konferencijos, kai jos dalyviai nusprendė, jog spalio 4-oji, Šv. Pranciškaus, gyvūnų globėjo mirties diena, bus skirta gyvūnams pagerbti. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų apsaugą, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?