Perspėja šeimininkus: kilo didžiulis pavojus veisliniams šunims

Telšių mieste ir rajone ėmė dingti šunys ir ne bet kokie, o veisliniai. Nukentėjusieji prašo perspėti keturkojų šeimininkus: išleidę į lauką palakstyti savo numylėtinius, akylai saugokite, mat jiems gresia realus pavojus tapti prekybos gyvūnais aukomis.

Sklinda kalbos, kad mielas šunytis galėjo tapti keturkojų grobikų auka ir išgabentas į Skandinavijos šalis.<br>123rf nuotr.
Sklinda kalbos, kad mielas šunytis galėjo tapti keturkojų grobikų auka ir išgabentas į Skandinavijos šalis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Feb 19, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:55 PM

Patikimi šaltiniai pranešė, jog vienoje seniūnijoje namo nebegrįžo gražuolis mopsų veislės šunytis. Jaunas mopsas buvo pačiame jėgų žydėjime, palakstęs po namo kiemą iki šiol visada laiku grįždavo namo.

Senovėje mopsais džiaugėsi imperatoriai, karaliai. Mopsai buvo garbinami dėl... raukšlėtos kaktos. Pirmasis mopsų mylėtojų klubas buvo įsteigtas 1884 m. Anglijoje. Tais laikais juos ypač mėgo damos dėl vienos ypatingos priežasties – manyta, kad raukšlėtas mopso snukelis ir išsprogusios akutės pabrėžia neprilygstamą ponių grožį.

Išraiškingu snukiu ir aukštu intelektu pasižymintys mopsai užkariavo ir lietuvių širdis. Lietuvoje be kilmės dokumentų toks šunelis kainuoja apie 300 eurų, su kilmės dokumentais – 600 ir daugiau. Tuo tarpu užsienyje šunų kainos lietuvius verčia iš koto, todėl šiandien jie tapo populiaria preke.

Šeimininkams su ašaromis akyse ieškant mopso plačiai po apylinkes, atsirado liudininkų, kurie tvirtino matę važinėjant iki šiol šiose vietose nematytą automobilį su užsienietiškais numeriais. Kažkas teigė matęs, kaip vargšą mopsiuką svetimi žmonės įsigrūdo į bagažinę.

Nors mopso nuotrauka su šeimininkų prašymu radusiesiems gražinti ir pažadu dosniai atsilyginti buvo iškabinėta plačiai po apylinkes, tačiau šuniukas dingo kaip į vandenį.

Sklinda kalbos, kad mielas šunytis galėjo tapti keturkojų grobikų auka ir išgabentas į Skandinavijos šalis, kur toks kainuoja apie 3000 eurų, tai yra dešimt kartų brangiau negu pas mus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.