Ar žinote, ką katės mano viena apie kitą?

Dvi po vienu stogu gyvenančios katės nebūtinai gali būti geros bičiulės. Tiesą sakant, jos gali būti priešės, kurios viena kitos tiesiog negali pakęsti.

Jeigu katės glaustosi viena į kitą, tai ženklas, kad jos yra draugės.<br>123rf nuotr.
Jeigu katės glaustosi viena į kitą, tai ženklas, kad jos yra draugės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 5:02 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:21 AM

„Cat Production“ paaiškino, kaip sužinoti, ką jūsų katės mano viena apie kitą: ar jos gerai sutaria, ar visgi yra nesutaikomos priešės. Tad kokie ženklai byloja apie vienokius ar kitokius jų santykius?

Jeigu jūsų katės laižo viena kitos kailį, glaustosi viena į kitą ir miega drauge, vadinasi jos yra pačios tikriausios draugės.

Tačiau jeiu jūsų katės ėda, laka, miega ir naudojasi tualetu skirtingu metu, greičiausiai jos yra priešės.

Priešiškai nusiteikę keturkojai paprastai nesidalija maistu ir kitais dalykais. Jeigu vienos katės nėra greta, kita skuba pasinaudoti turimais resursais ir tai darydama nepatikliai žvalgosi aplink, ar priešės nėra šalia.

Apskritai, priešiškai vienas į kitą reaguojantys gyvūnai stengiasi leisti laiką skirtingose patalpose, kad išvengtų galimo kontakto vienas su kitu.

Manote, kad apie priešiškumą byloja ir tai, kad katės mušasi viena su kita? Tiesą sakant, katės retai mušasi kai nesutaria. Priešiškai nusiteikusios katės paprastai visais įmanomais būdais vengia konfrontacijos.

Jeigu akivaizdaus draugiško kačių elgesio nepastebite, bet jos viena su kita nesielgia labai priešiškai, tada greičiausiai jūsų katės nėra draugės, tačiau viena kitą toleruoja.

Bet jeigu pastebite priešiško elgesio apraiškų, reiškia, kad jūsų katės tikrai nėra draugai.

Nesvarbu, kaip jūsų katės viena į kitą reaguoja, net ir draugams reikia trupučio pagalbos, kad draugystė sustiprėtų.

Štai ką galite padaryti, kad namai taptų laimingesni daugiau nei vienai katei:

1. Kiekvienai katei duokite po atskirą dubenėlį maisto ir dar vieną padėkite papildomai.

2. Jeigu katės gyvena skirtingose erdvėse, kiekvienai skirtus daiktus laikykite ten, kur gyvūnas dažniausiai leidžia dienas. Pasistenkite, kad katėms nereikėtų eiti į svetimą teritoriją.

3. Įrenkite katėms įvairių vietų, kur jos galėtų pasislėpti ar aukštai užlipti, pavyzdžiui, specialiai joms skirtų lentynėlių.

Atsiminkite, kad katės išsivystė iš vienišių rūšių, todėl joms nereikia draugų, kad jaustųsi laimingos. Tačiau kai kurios katės pasirenka kitas gentaines savo bičiulėmis.

Tačiau svarbiausia – būkite patys draugiški savo katėms. Reguliarus žaidimas ir gebėjimas suprasti katę – tai viskas, ko užtenka jūsų augintinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.