Gera žinia augintinių šeimininkams: į Japoniją keliauti tapo lengviau

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo Japonijos Žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ministerijos informaciją apie tai, kad Nacionalinis maisto ir veterinarijos institutas įtrauktas į akredituotų laboratorijų sąrašą, kuriose galima atlikti pasiutligės vakcinacijos efektyvumo tyrimus gyvūnams augintiniams, vežamiems į Japoniją, rašoma tarnybos paskelbtame pranešime.

Šuo oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šuo oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-30 11:48

Tai didelis palengvinimas augintinių savininkams, norintiems keliauti į Japoniją drauge su savo gyvūnais. Iki šiol eksportuojantys gyvūnus augintinius arba keliaujantys su jais į šią šalį, turėdavo tyrimus dėl pasiutligės atlikti kitų šalių laboratorijose, įtrauktose į Japonijos akredituotų laboratorijų sąrašą.

Be to, šių metų lapkričio 1 d. baigtos derinti sertifikato, skirto gyvūnų augintinių eksportui arba keliavimui su jais, procedūros. Taigi, įtraukus Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą į akredituotų pasiutligės tyrimų laboratorijų sąrašą ir suderinus reikiamus veterinarijos dokumentus, iš Lietuvos į Japoniją galima ne tik keliauti su savo augintinais, tačiau atsirado galimybė ir prekiauti jais.

Vežami į Japoniją šunys ir katės turi būti paženklinti poodine mikroschema (mikročipu), bent du kartus paskiepyti nuo pasiutligės, atliktas pasiutligės antikūnų tyrimas ir gyvūnai išbuvę 180 dienų karantine. Be to, gyvūnai privalo turėti sertifikatus, išduotus eksportuojančios šalies atsakingų veterinarijos institucijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.