Šunys, kuriuos galima įsimylėti akimirksniu: sutaria su vaikais, letenos pritaikytos plaukimui

Labradorai yra populiariausia šunų, registruotų Kanadoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV (nuo 1991) veislė.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

tavogyvunas.lt

May 30, 2020, 12:52 PM

Šis šuo labai tinka šeimoms su vaikais – švelnus, protingas, geros nuotaikos, mielas, mokantis bendrauti, judrus. Dabar labradoro retriveriai yra populiarūs visame pasaulyje. Auginami kaip šeimos šunys, gali būti išdresuoti padėti neįgaliesiems. Ši veislė taip pat plačiai naudojama policijoje ir kitose oficialiose įstaigose.

Tai puikaus temperamento šuo. Labai aktyvus – mėgsta judėti, plaukioti. Lengvai prisitaiko įvairioje aplinkoje, yra atsidavę savo šeimininkui. Labai protingi, greitai mokosi. Yra paklusnūs, nori kuo labiau įtikti savo šeimininkui. Taikios prigimties, niekada nerodo agresijos ar pernelyg didelio drovumo. Išskirtinis veislės bruožas – plaukimui pritaikytos plėvėtos letenos.

Spalva – Labradoro retriveris gali būti visiškai juodos, gelsvos ar šokolado spalvos. Leidžiama nedidelė balta dėmė ant krūtinės. Gelsva spalva gali būti nuo kreminės iki intensyviai geltonos spalvos. Vasarą juodi šunys dažnai paruduoja, todėl juos reikia saugoti nuo saulės, kuri nudegina spalvą. Balti plaukai atsiranda su amžiumi.

Patarimai prieš įsigyjant šios veislės šunį

Labradoro retriveris yra labai energingas šuo, todėl jam reikia nuolat sukurti iššūkius, ir užimti jį judesio ir energijos reikalaujančia veikla. Jis nuolat turi kontaktuoti su kitais šunimis.

Labradoro retriveriai mėgsta nuolat būti su žmonėmis, todėl jam netiks atskirta nuo jūsų vieta, mažos patalpos. Jei vis dėl to norite, kad namuose nebūtų plaukų ir panašiai, privalote turėti didelį sodą, kuriame jis galėtų laisvai lakstyti.Kelionės, bet taipogi atskyrimas šuniui sukels stresą.

Šuo neturėtų ilgai likti vienas. Jį reikėtų pratinti pradžioje nuo 3 iki 4 val., vėliau po truputi ilginti laiką.

Tai šuo, reikalaujantis maksimalaus Jūsų dėmesio, užimtumo bei meilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.