Kaip apsaugoti baldus nuo katės? Keli patarimai padės išsaugoti jūsų turtą

Sukate galvą ką daryti su kate, galandančia nagus kur papuola? Atminkite, kad galąsdamos nagus katės „ženklina“ savo valdas – parodo ne tik akimi matomus ženklus, bet ir palieka savo kvapą, išsiskiriantį per letenų pagalvėles. Taip jos išreiškia ir emocijas: džiaugsmą sugrįžus šeimininkams, viršenybę prieš kitas gentaines.

Katė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Katė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Katė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 123f nuotr.
 123f nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 23, 2020, 12:00 AM

Tai ir savotiška mankšta, svarbu ir higienai: draskydamos įvairius daiktus katės pašalina atspurusius, nusidėvėjusius nagų sluoksnius. Deja, šis elgesys gadina mūsų daiktus.

Kaip kovoti su draskymų ne tam skirtose vietose? Būtinai įsigykite draskyklę. Elementariausias nagų galandimui tinkantis įtaisas būtų tinkama medžiaga apmuštas vertikaliai stovintis stulpas. Jei netingite, tokį nagų galandimo stulpą pagaminti galite ir pats: saugioje namų vietoje tereikia pritvirtinti vieną ar porą virve apvyniotų ar šiurkščia medžiaga, kilimu ar oda apklijuotų lentelių. Svarbu, kad medžiagos būtų natūralios, neįelektrintų kailio, nedirgintų ir viliotų katę.

Pirkdami ar gamindami draskyklę atsiminkite – ji turi būti stabili, atlaikyti katės svorį ir jėgą. Draskyklę labai svarbu gerai pritvirtinti, kad neklibėtų, neišgąsdintų augintinės.

Kai kurios katės mėgsta horizontalias draskykles, kitos pripažįsta tik vertikalias arba pasvirusias. Jauni kačiukai labiausiai žavisi „S“ raidės formos kartoninėmis draskyklėmis.

Šį daiktą įsigyti reikia vos įsigijus katiną ir kantriai jį mokyti, kur nagus galąsti galima, o kur ne. Jaunų kačiukų nagai aštrūs, tačiau silpni, plonučiai, todėl ne tiek drasko, kiek maigo kietą paviršių. Jie mėgsta dūkti aplink draskykles ar laipynes. Tai galite paskatinti smagius medžioklės žaidimus perkeldami į pageidaujamas vietas ir atsitiktinai kačiuką nukreipdami paskui grobį taip, kad tas letenomis paliestų draskyklę. Jei kačiukas bando nagus „galąsti“ į fotelį, nemuškite jo – tiesiog nuneškite prie draskyklės.

Su suaugusiomis, nemokytomis katėmis kartrais susitarti sunkiau. Aišku, pirmas dalykas, ko imamasi – namuose pastatoma draskyklė ir katė su ja supažindinama. Jei katei tas daiktas nepatinka, jį galima pakvėpinti specialiais purškalais ar katžole. Katės vietas draskymui daugiausia renkasi dėl ten jaučiamų feromonų.

Jei katė naujove vis viena nelabai žavisi, pabandykite pakeisti draskyklės vietą.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2019 gegužės 9 dieną, tačiau aktualus ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.