Kaip didelis „gyvūnų mylėtojas“ reklamavęsis politikas žiauriai nukankino savo šunį

Daugybę lenkų papiktino 61 metų garsaus politiko, buvusio senatoriaus Valdemaro Bonkovskio elgesys su avigane Zoja.

 Kaip didelis „gyvūnų mylėtojas“ reklamavęsis politikas žiauriai nukankino savo šunį.<br> 123rf.com nuotr.
 Kaip didelis „gyvūnų mylėtojas“ reklamavęsis politikas žiauriai nukankino savo šunį.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos Rytas“, Varšuva

Apr 19, 2021, 6:51 AM

Netoli Gdansko esančiame Koščiežyno miestelyje gyvenantis politikas iš namų pabėgusią kalę pririšo prie mašinos ir tempdamas keliu negyvai nukankino. Kilus pasipiktinimui politikas bandė apgauti visuomenę, ir žiniasklaidai parodė esą gyvą ir sveiką Zoją, tačiau tikrumoje tai buvo kitas jo šuo, o nukankinta kalė jau buvo užkasta politiko darže.

Istorija susilaukė didžiulė atgarsio iš dalies todėl, nes V.Bonkovskis per Seimo rinkimų kampaniją reklamavosi, kaip didelis „gyvūnų mylėtojas“. Tautiečių pyktį senatorius išaukė ir arogantiškai melagingai neigdamas savo kaltę.

Senatorius pirmus žiniasklaidos pranešimus vadino prasimanymu, ir teigė, kad Zoją buvo prie mašinos pririšęs tik trumpam, o pamatęs, kad ji pavargusi parkrito, iš karto sustojo ir ją įkėlė į mašiną.

Politikas teigė, jog kalė iš namų pabėgo per rują, o ją pavyko surasti tik po kelių valandų tris kilometrus nuo namų. Vyriškis esą nenorėjo purvinos kalės kelti į mašiną, ir pririšęs prie mašinos galo palengva judėjo namo.

Tačiau įvykį nufilmavo kitą mašiną vairavęs žmogus, kuris įrašą paviešino socialinėje erdvėje ir nusiuntė policijai, prašydamas išaiškinti sadisto pavardę. Įraše matėsi, jog kalei parkritus senatorius nesustoja ir važiuoja greitai, žeme tempdamas kruviną Zoją.

Kilus pasipiktinkimui ir pas politiką nuvykus Koščiežyno gyvūnų prieglaudos aktyvistams, V.Bonkovskis pareiškė, kad Zoja yra gyva, ir leido ją išvežti apžiūrai. Pamatę, kad aviganis neturi jokių sužeidimų, atvykėliai ėmė įtarti, kad jiems yra rodomas kitas šuo.

Paklausinėjus kaimynų buvo sužinota, jog politikas laiko du aviganius. Į įvykio vietą iškviesti policininkai apieškojo sodybą, ir rado darže užkastą kruviną Zoją.

Už sadistišką elgesį politikui gręsia penki metai kalėjimo. Kilus skandalui Žemės ūkio ministras Grzegorzas Puda atleido V.Bonkovskį iš patarėjo pareigų.

Statybos technikumą baigęs ir keturių šimtų hektarų žemės ūkį valdęs V.Bonkovskis išgarsėjo tuo, jog savo mašinos priekabą apkabinėdavo didžiuliais plakatais, giriančiais TTP ir Bažnyčią bei dergiančiais kitas partijas ir abortų šalininkus.

Tokiu būdu į V.Bonkovskį dėmesį atkreipė TTP vadovybė ir po kiek laiko jį įtraukė net į partijos valdybą. Prieš šešis metus V.Bonkovskis buvo išrinktas į Senatą, tačiau prieš du metus po antisemitinių pasisakymų bei skyrybos su žmona skandalo buvo iš partijos pašalintas.

Politiko žmona teigė, jog, susiradęs meilužę V.Bonkovkis ėmė ją mušti ir pistoletą įrėmęs į galvą reikalavo išsinešdinti iš namų. Senatoriui labiausiai pakenkė „Facebooke“ platinti nacizmo laikų filmai apie žydų „kenkėjiškumą“.

V.Bonkovskio elgesys su kale Zoja papiktino ir todėl, jog tuo metu tauta gedėjo garsaus sovietmečio opozicionieriaus Jano Lytinskio, nuskendusio gelbėjant savo šunį. 75 metų J.Lytinskis puolė į upę gelbėti po ledu įlūžusio mylimo šuns, tačiau srovė jį patį panardino po ledu.

Internautai rašė – vienas politikas pademonstravo begalinę meilę gyvūnui, o kitas nežmonišką elgesį. Kadangi per Seimo rinkimus V.Bonkovskis abortų šalininkus, Bažnyčios kritikus bei LGBT narius vadino išsigimėliais, dabar prie jo namų Koščiežyno gyventojai iškabino plakatus su užrašais – čia gyvena didžiausias iškrypėlis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.