Dėl COVID-19 namus dezinfekuoti atvykę darbuotojai žiauriai užmušė savininkų šunį

Kinijoje pasklido vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip Dziangsi provincijoje esančiame Shangrao mieste namus dezinfekuoti nuo koronaviruso atvykę darbuotojai, laužtuvu užmušė ten gyvenusį korgio veislės šunį.

 Šuo.<br> 123rf.com nuotr.
 Šuo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-27 10:08

Filmuota medžiaga papiktino Kinijos socialinės žiniasklaidos vartotojus. Vaizdo medžiagoje matyti, kaip sveikatos priežiūros darbuotojai nužudo naminį šunį po to, kai jo šeimininkai buvo išsiųsti į karantinuotis į viešbutį, dėl rasto teigiamo koronaviruso testo.

Vaizdo įraše, kurį užfiksavo apsaugos kamera, o vėliau savininkas pasidalijo internete, matyti, kaip miegantis korgis iš lovos pakyla išgirdęs triukšmą. Tada į butą patenka apsauginius kostiumus vilkintys pandemijos prevencijos pareigūnai. Ir staiga vienas jų laužtuvu trenkia šuniui į galvą. Iš pradžių šuo dar pabėgo iš kambario, tačiau vėliau dėl patirtos traumos jo gyvybė užgeso. 

Praėjusią savaitę pasidalytas nužudymo vaizdo įrašas sukėlė milžinišką pykčio bangą dėl to, kaip valdžios institucijos elgiasi su gyvūnais, vykdydamos COVID-19 prevencijos taisykles.

„Net jei jie manė, kad šuniukas kelia grėsmę arba nešioja virusą, jie bent jau turėjo tuo pirmiausiai įsitikinti“, – Šanchajaus televizijai sakė korgio savininkė, kuri prisistatė tik ponia Fu.

„Jei valdžia, kuri teigia, kad tarnauja žmonėms, taip žiauriai vykdo įstatymus, ar vis tiek galima ja pasitikėti?“ – Kinijos socialinės žiniasklaidos platformoje „Weibo“ paklausė vienas vartotojas.

Valstybinis transliuotojas CCTV pirmadienį taip pat pasisakė. Jie paragino žmones „augintinių neprilyginti kitiems gyvūnams“ ir paragino humaniškiau ir lanksčiau elgtis su augintiniais privalomojo karantino metu.

Vietos valdžios institucijos patvirtino, kad šuo buvo nužudytas dėl dezinfekcijos priemonių. Taip pat pareiškė, kad darbuotojai buvo „paauklėti“ bei nušalinti iš pareigų.

Milžiniškas žmonių pasipiktinimas išryškino besikeičiantį požiūrį į šunų auginimą Kinijoje. Pastaraisiais metais šalies naminių gyvūnėlių populiacija žymiai išaugo.

Parengta pagal dw.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.