Košmaras Šiaulių rajone: sąvartynu virtusiuose namuose 20 augintinių buvo palikti savaitę be maisto ir vandens

Antradienis Šiaulių Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) departamento inspektoriai iš gyvūnų globos įstaigos gavę pranešimą, Kužių seniūnijoje aptiko jau kurį laiką be priežiūros paliktus beveik 20 augintinių (šunų, kačių) ir apie 15 naminių paukščių.

 Kužių seniūnijoje aptiko jau kurį laiką be priežiūros palikti buvo beveik 20 augintinių (šunų, kačių) ir apie 15 naminių paukščių.<br> VMVT nuotr.
 Kužių seniūnijoje aptiko jau kurį laiką be priežiūros palikti buvo beveik 20 augintinių (šunų, kačių) ir apie 15 naminių paukščių.<br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

2022-11-11 10:44

Nuvykus į patikrinimą paaiškėjo, kad gyvūnų savininkė, šiuo metu yra paguldyta į ligoninę ir augintinių priežiūros niekam nebuvo patikėjusi.

Gyvūnai, apie savaitę buvo palikti lauke be vandens ir pašaro. Inspektoriai patekę į kiemą, kuriame gyvūnai buvo surasti, akimirką pagalvojo, jog atsidūrė sąvartyne. Visur buvo netvarka, nešvara, daug besimėtančių stiklo šukių, atviras, neuždengtas šulinys, pilna įvairių daiktų aštriais kampais ir briaunomis, į kuriuos gyvūnai galėjo susižeisti.

VMVT duomenimis iš šios savininkės seniūnijos iniciatyva jau buvo paimti neprižiūrimi gyvūnai prieš keletą metų, tačiau apie atvejį VMVT nebuvo informuota, todėl duomenys apie šią savininkę niekur nebuvo fiksuoti.

Atvejis taip pat neeilinis ir dėl to, kad VMVT pareigūnai, įvertinę pasibaisėtinas ne tik gyvūnų laikymo sąlygas, nekontroliuojamą jų besidauginimą, netvarką kieme, tačiau pamatę ir panašų vaizdą moters gyvenamosiose patalpose, dėl akivaizdžiai reikalingos socialinės pagalbos informavo ir Socialinės tarnybos darbuotojus. VMVT duomenimis vis dėl to šiai moteriai ne kartą buvo siūlyta įvairi pagalba, tačiau ji jos kategoriškai atsisakydavo.

Šiuo metu Kužių seniūnijos atstovai rūpinasi prieglobsčio gyvūnams suradimu. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Nedelskite, pastebėję gyvūnų nepriežiūros atvejus informuokite VMVT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.