Vyriausybė palaiko draudimą veisti, prekiauti ar eksponuoti augintinius, kuriems atliktos nelegalios veterinarinės procedūros

Ministrų kabinetas pritaria grupės parlamentarų įregistruotiems ir Seime svarstomiems Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimams, pagal kuriuos būtų uždraudžiami veisti, prekiauti ir eksponuoti gyvūnai augintiniai, kuriems neteisėtai atliktos veterinarinės procedūros, pakeičiančios jų išvaizdą ar fiziologines funkcijas.

Šuo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šuo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Katė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Katė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šuo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 3:54 PM

Tokia Vyriausybės išvada, kuriai, Aplinkos ministerijos siūlymu, pritarta pirmadienį, bus teikiama Seimui.

Siūlomais pakeitimais siekiama mažinti žiauraus elgesio su gyvūnais atvejų skaičių, kai jiems ne dėl medicininių priežasčių yra pažeidžiamos kūno dalys, minkštieji audiniai ar kaulų struktūros, išskyrus kastravimą, kitus teisės aktuose numatytus atvejus arba veterinarines procedūras, atliekamas veterinarijos gydytojo sprendimu dėl gyvūno sveikatos.

Aplinkos ministerijos teigimu, šiuo projektu siūlomos priemonės prisideda prie Vyriausybės programos „Užtikrinti gyvūnų gerovę ir apsaugą“ nuostatų įgyvendinimo. Taip pat institucija siūlo nustatyti draudimų taikymą atsižvelgiant į laikotarpį.

„Papildomai reglamentuoti juo nustatomų draudimų taikymą atsižvelgiant į laikotarpį, t. y. kad šie draudimai netaikomi dėl gyvūnų, kuriems, siekiant pakeisti išvaizdą ir (ar) fiziologines funkcijas, atitinkamos veterinarinės procedūros atliktos iki 2013 m. sausio 1 d.“, – teigia ministerija.

Pasiūlymą Seime užregistravo Ieva Pakarklytė, Marius Matijošaitis, Andrius Kupčinskas, Morgana Danielė, Tomas Vytautas Raskevičius, Monika Ošmianskienė, Mindaugas Puidokas, Eugenijus Sabutis, Andrius Vyšniauska ir Orinta Leiputė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.