Kuršėnuose – žvėriškas moters poelgis su šunimi: ilgą laiką kankino taip, kad niekas nebegalėjo padėti

Šiaulių rajone, Kuršėnuose Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) inspektoriai atvykę į patikrinimą, kieme surado leisgyvį šunį, apniktą musių, negalintį pajudėti. Gyvūnas jau nereagavo į aplinką, inkštė. Iš sveikatos būklės ir elgesio buvo aišku, kad gyvūnas ilgą laiką jautė skausmą ir kančias.

 Šuns gyvybė užgeso netrukus po patikrinimo.<br> VMVT nuotr.
 Šuns gyvybė užgeso netrukus po patikrinimo.<br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Oct 17, 2023, 4:44 PM, atnaujinta Oct 17, 2023, 4:47 PM

Tolesnė patikra atskleidė, kad būdoje nebuvo dugno, todėl šuo buvo priverstas gulėti ant plikos žemės. Paprašius pateikti vakcinaciją nuo pasiutligės ir ženklinimą įrodančius dokumentus, laikytoja jų nepateikė. Iš šalia esančių tuščių indų buvo matyti, kad gyvūnas ilgą laiką buvo nešertas.

Šuns gyvybė užgeso netrukus po patikrinimo. Tyrimu buvo nustatyta, gyvūnas sirgo lėtine liga – organizmą buvo apėmę navikai su metastazėmis. Liga galimai tęsėsi ilgus mėnesius, kol susiformavo augliai.

Gyvūno laikytoja nubausta didesne nei tūkstančio eurų bauda.

VMVT ragina gerai pagalvoti ir apmastyti gyvūno įsigijimą. Visų pirmą įsivertinkite, ar galėsite skirti augintiniui pakankamai laiko, ar finansinė padėtis leis įsigyti būtinus ir tinkamus gyvūnui pašarus, ar galėsite suteikti jiems veterinarinę pagalbą, jei atsitiktų nenumatytų nelaimių ar ligų. Tačiau, jeigu taip atsitinka, kad nebegalite juo tinkamai pasirūpinti gyvūną reikėtų atiduoti į tinkamas, galinčias juo pasirūpinti rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.