Katiną per langą išmetę kauniečiai gali sulaukti keturženklės baudos

Kauniečiai dalijosi neįtikėtina istorija, kai šeimininkai savo katiną išmetė pro ketvirto aukšto langą. Augintinių mylėtojai suskubo ieškoti keturkojo, kuris galėjo rimtai susižeisti.

Katiną per langą išmetę kauniečiai gali sulaukti keturženklės baudos.<br> VšĮ „Rožinė pėdutė“ nuotr.
Katiną per langą išmetę kauniečiai gali sulaukti keturženklės baudos.<br> VšĮ „Rožinė pėdutė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 8:20 AM, atnaujinta Oct 30, 2023, 8:21 AM

Paaiškėjo, kad katinas gyvas, apžiūrėtas veterinarijos gydytojų, o nesuvokiamo poelgio kaltininkams gresia nemenka bauda.

„Reikalinga visų kauniečių pagalba! Ieškomas ryžas katinėlis, išmestas iš 4 aukšto balkono Geležinio vilko g 5. Reikia, kad visi pajungtų savo pajėgas ir padėtų jį surasti! Įsivaizduokite, kokios kančiose kažkur yra šis katinas. Reikia patikrinti po kiekvienu balkonu, po kiekvienu krūmu, visus aplinkinius kiemus.

Mūsų rožinė Viktorija jau ten gerą valandą, bet vienai tokia teritiorija yra neįveikiama. Prašome pagalbos!“ – rašė „VšĮ Rožinė pėdutė“ socialiniuose tinkluose.

Vėliau įrašas buvo papildytas, jog katiną rado kita organizacija ir jis yra saugus.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai patvirtino, jog dėl žiauraus elgesio su gyvūnu buvo gautas pranešimas. Katinas rastas, pradėta administracinė teisena.

„Pareiškimas dėl įvykio, jog iš balkono išmestas ir dingęs katinas buvo gautas 2023–10-23.

Katinas rastas, jis yra gyvas, apžiūrėtas veterinarijos gydytojų, jo sužalojimai nesunkūs, todėl Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 346 str. 18 d.“ – rašoma atsakyme.

ANK 346 straipsnio 18 dalį, dėl Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, Žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo devynių šimtų iki trijų tūkstančių dviejų šimtų eurų.

Taip pat, pagal 20 straipsnio dalį, už tokį nusižengimą privaloma skirti gyvūnų konfiskavimą. 21 dalyje pridedama, kad taip pat gali būti taikoma administracinio poveikio priemonė – įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.