Anglų seteris

Veislė: Anglų seteris (English Setter)

Anglų seteris<br>lrytas.lt
Anglų seteris<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:40 AM

Kiti pavadinimai: Laverack, Setter

Kilmės šalis: Jungtinė Karalystė

Grupė: Paukštšuniai

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Žodis „šlakas“, „šlakelis“ (angl. „belton“) yra naudojamas apibūdinti anglų seterio savitą taškuotą kailį, šis žodis buvo sukurtas Edvardo Laverako, kuris buvo vienas iš veislės protėvių. Jis parašė svarbią knygą apie tai 19-ojo amžiaus pabaigoje. Belton yra kaimas Šiaurės Rytų Anglijoje, kur Laverakas buvo aktyvus.

Trumpai

Anglų seteriai maksimalaus pasirodymo šunys, kurie visada žingsniuoja priekyje, tiek varžybose, tiek medžioklėje. Itin aktyvūs ir aukštos kvalifikacijos medžiotojai, jie yra išskirtinai draugiški gyvūnai su labai švelniu charakteriu.

Aprašymas

Anglų seteriai yra vidutinio dydžio šunys, kurių išvaizda ir judėjimas yra elegantiški, kas padėjo jam laimėti vietą tarp naujokų ir puristų. Medžiotojų išvystytas 14-ame amžiuje Anglijoje kaip seterių spanielis, kuriems buvo reikalingas pointeris medžioti paukščius, 19-ame amžiuje dviejų žmonių pastangų dėka atranka tikrai įgavo pagreitį. Edvardas Laverakas (1800-1877) yra laikomas veislės tėvu, o Ričardas Purselis Levelinas (1840-1925) specializavosi atskiroje linijoje, žinomoje kaip Levelino seteris.

Kūnas

Vidutinio ilgio, trumpa, lygi nugara, platus, stiprus, raumeningas juosmuo, kuris yra šiek tiek išlenktas, gili krūtinė tarp pečių.

Galva

Laikoma aukštai, ilga, pakankamai liesa.

Ausys

Vidutinio ilgio, išaugusios žemai, kabančios ant skruostų, suformuojančios tvarkingas raukšles.

Uodega

Vidutinio ilgio, nesiekianti žemiau kulno, šiek tiek išlenkta ar kardo formos, bet ne į viršų, kaip vėliava ar plunksnos, kabančios ilgais sluoksniais.

Kailis

Šiek tiek banguoti, ilgi ir šilkiniai nuo galvos galo iki ausų; sėdmenys ir priekinės kojos gausiai apaugusios beveik iki pėdų.

Spalva

Juodas ir baltas (mėlyni šlakeliai), oranžinis ir baltas (oranžiniai šlakeliai), citrininis ir baltas (citrininiai šlakeliai), rudas ir baltas (raudonai rudi šlakeliai) arba trispalvis, tai yra: mėlyni šlakeliai ir rusvas arba raudonai rudi šlakeliai ir rusvas, be didelių dėmių ant kūno.

Patino ūgis

65-68 cm

Patelės ūgis

61-65 cm

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.