Bladhaundas

Veislė: Bladhaundas (Bloodhound)

Kilmės šalis: Belgija

Grupė: Pėdsekiai ir panašūs šunys

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Jų išskirtinė uoslė yra legendinė, todėl nenuostabu, kad bladhaundai dažnai naudojami ieškant dingusių be žinios asmenų Šiaurės Amerikoje.

Trumpai

Dėl jų nuostabios uoslės, bladhaundai visada buvo naudojami medžioklėje kaip persekiojantys skalikai, bet dažnai ir užuosti sužeistų žvėrių kvapą. Taip pat, jie yra kraujo kvapo sekimo ekspertai ir, žinoma, jie yra naudojami padedant policijai rasti asmenis, dingusius be žinios. Nesvarbu, ar užpildant didelio medžioklinio šuns, paslaugų šuns ar palydovo vaidmenį, bladhaundai visada sklidini energijos, kuri leidžia jiems sekti pėdsakus ilgą laiką, net tada, kai vietovė yra kalvota. Švelnūs, ramūs ir bendraujantys su žmonėmis, jie sukuria tam tikrą ryšį su savo šeimininku.

Aprašymas

Ši harmoningai sudėta veislė turi galingus raumenis ir stiprius kaulus. Stačiakampio formos bladhaundai yra įspūdingi, didingai atrodantys gyvūnai, sustiprinant jų išvaizdą išraiškinga laikysena. Gausi oda ant galvos ir kaklo yra elastinga ir plona, kabanti giliomis raukšlėmis. Bladhaundai juda gana lėtai, krypuojančia eisena, tačiau jų judesiai yra lankstūs, elastingi ir laisvi. Nei viena bladhaundų savybė neturi būti perdėta sužlugdant bendrą harmoniją, sukuriant grubią išvaizdą arba keliant pavojų gyvūno sveikatai ir gerovei. Šimtmečiais bladhaundai buvo vertinami dėl savo išskirtinės uoslės ir gerų medžioklės instinktų. Šie šunys buvo veisiami Belgijos Ardėnuose, Šv.Huberto vienuolyno vienuolių, iš juodo ir juodos su įrudžiu skalikų, naudojamų vienuolio Huberto 7-ame amžiuje, kuris vėliau buvo kanonizuotas, kaip medžiotojų globėjas.

Kūnas

Tvirtas, didelis, pats galingiausias iš visų skalikų.

Galva

Įspūdinga, didinga, bajoriška - tai išskirtinis veislės bruožas.

Uodega

Ilga, tvirta, stora, aukštai išaugusi, palaipsniui siaurėjanti iki galiuko.

Kailis

Ant kūno prigludę, trumpi, tankūs, gana šiurkštūs, atsparūs įvairioms oro sąlygoms. Labai trumpi, minkšti ant galvos ir ausų.

Spalva

Juoda ir rusva, raudonai ruda ir rusva, ir raudona.

Patino masė

Apie 46-54 kg (101-119 lbs)

Patelės masė

40-48 kg

Patino ūgis

64-72 cm

Patelės ūgis

58-66 cm

Bladhaundas<br>lrytas.lt
Bladhaundas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-30 18:05, atnaujinta 2018-02-14 10:40

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.