Bretonės spanielis

Veislė: Bretonės spanielis (Brittany)

Kiti pavadinimai: Breton

Kilmės šalis: Prancūzija

Grupė: Paukštšuniai

Dydis: Medium (11-25 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Šis mažas šuo turi visas pointerių šeimos savybes: puikus sekimas, eisena, uoslė, diapazonas, spontaniškumas, žvėries buvimo nustatymo trukmė, taip pat natūralus gebėjimas mokytis.

Trumpai

Keletas Prancūzijos veislių laikomos tokiame aukštame lygyje visame pasaulyje kaip Bretanės spanielis, dėl tokio didelio jų sugebėjimų ir temperamento kiekio.

Aprašymas

Paskaičiuokite ir jūs suprasite, kad tai yra populiariausias prancūzų pointeris tiek namie, tiek užsienyje. Ši veislė, tikėtina, yra viena iš seniausių pointerių veislių, nors ji buvo pagerinta atrankos ir kryžminio veisimo būdu 20-ojo amžiaus pradžioje. Pirmasis standartas buvo parengtas 1907 m., o natūralių trumpauodegių Bretanės spanielių klubas po metų birželio mėn. jį paskelbė. Harmoningai sudėti, su tvirtais, bet ne sunkiais kaulais, Bretonės spanieliai yra kompaktiški, bet elegantiški. Tai yra energingi šunys su gyva išvaizda ir protinga išraiška.

Kūnas

Viršaus linija lygi iki juosmens ir strėnų pradžios, pakankamai mobili, bet vos kyšanti ketera, tiesi, trumpa, tvirta nugara, gerai sujungta su trumpu, plačiu, raumeningu juosmeniu.

Galva

Dailiai apipavidalinta, su standžia oda. Išraiška sukurta ausų pagrindui judant į viršų yra būdinga Bretanės spanieliui.

Ausys

Išaugusios aukštai, trikampio formos, gana plačios ir trumpos.

Uodega

Išaugusi aukštai, laikoma lygiai arba šiek tiek kabanti, dažnai gyva, kai šuo dėmesingas arba veiksme. Natūraliai trumpa nuo gimimo arba jos išvis nebūna.

Kailis

Ploni, lygūs arba šiek tiek banguoti ant kūno, niekada nesigarbanojantys plaukai.

Spalva

Baltas ir oranžinis, baltas ir juodas, baltas ir raudonai rudas, su daugiau ar mažiau paplitusiomis netaisyklingomis dėmėmis. Margas arba keršas, kartais „pataškuota“ ant snukio ir kojų.

Bretonės spanielis<br>lrytas.lt
Bretonės spanielis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:41 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.