Pudelis

Veislė: Pudelis (Poodle)

Kilmės šalis: Prancūzija

Grupė: Šunys kompanionai ir dekoratyvinės veislės

Dydis: Mini (1-10 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 4 iš 4

Ar žinai

Taigi, kas yra pavadinime? Pudelis kilęs iš vokiško žodžio veislei „Pudel“. Vokiečių, „puddeln“ yra veiksmažodis, kuris reiškia „taškytis“. Prancūzijoje jie yra vadinami „Caniche“, reiškiančiu „anties patelė“. Taigi, kaip bepažiūrėtumėte, pudeliai yra neatskiriamai susiję su vandeniu.

Trumpai

Pudeliai turi protingų kompanionų išvaizdą, visada budrūs ir aktyvūs, harmoningai sudėti, išsiskiriantys elegancija ir išdidumu. Jų lojalumas, gyvumas, ilgesnė nei vidutinė gyvenimo trukmė ir gebėjimai išmokti ir treniruotis paaiškina, kodėl jie yra labai vertinami kaip kompanionai.

Aprašymas

Daugelis ekspertų mano, kad pudeliai yra archetipiniai šunys-kompanionai, esantys įvairių dydžių, spalvų ir kailio tekstūros, įskaitant mažiau žinomą „virvelinį“ kailį. Iš pradžių, pudeliai buvo naudojami laukinių paukščių medžioklėje. Jie yra tiesiogiai kilę iš senos vandens šunų veislės, barbeto, su kuria jie turi daug bendrų bruožų. Veisėjai sunkiai dirbo, kad sukurtų originalią vienspalvę veislę, ir jų pastangos buvo tinkamai atlygintos - pudeliai tapo mėgstamiausiu Prancūzijos šunimi pasaulyje nuo 20-ojo amžiaus pradžios. Leidžiamas parodiniai kirpimai: Liūtuko kirpimas: nukirptos galinės šlaunys, iki šonkaulių, snukis, virš ir po apatinių vokų, skruostų, priekinių ir užpakalinių kojos, išskyrus „rankogaliai“ arba apyrankės ir papildomi „raštai“ ant galinių šlaunų, uodega, išskyrus apvalų arba pailgą burbulą pabaigoje, privalomi ūsai. „Kelnės“ - nenukirpti plaukai ant priekinių kojų - yra leidžiama. Modernus kirpimas: neapkirptos kojos leidžiamos su sąlyga, jei laikomasi šios instrukcijos: apkerpant žemesnes priekines kojas apačioje nuo nagų iki letenų galo, žemesnės užpakalinės galūnės apkerpamos iki tokio pat aukščio. Galva ir uodega apkerpama kaip nurodyta pirmiau. Išimtiniais atvejais, trumpi plaukai, ne ilgesni kaip 0,8 cm po apatiniu žandikauliu, po apatine linija, kuri yra lygiagreti žandikauliui. Ožkos barzda neleidžiama. Jokio burbuliuko ant uodegos. Patrumpintas kailis: ant kūno sukurti „šilko linijos“ efektą bent 2 cm ilgio ant nugaros linijos. Ilgis didėja palaipsniui ant šonkaulių ir kojų. Tvarkingas kailis ant galvos su kuokštu lieka protingo aukščio ir žemyn už kaklo iki keteros be pertraukos iki nukirptos kojų dalies išilgai truputį nuožulnia linija nuo krūtinės viršaus. Nuo ausų viršaus išilgai ne daugiau kaip trečdalis jų ilgio kailis gali būti sutrumpintas su žirklėmis arba kirpimo mašinėle, plaukų kryptimi. Apatinė dalis turėtų būti padengta daugiau ilgais plaukais iš viršaus į apačią, baigiant pakraščiuose, kurie gali būti išlyginti. Kita vertus, tvarkingas kailis ant kojų, su „kelnių“ žyme pereina į prie nukirptų kojų dalį. Plaukų ilgis palaipsniui didėja nuo apačios iki viršaus, matuojant 3,8 -7 cm ant pečių ir šlaunų, priklausomai nuo šuns dydžio, vengiant bet kokio pasipūtusio efekto. Kelnės gale turi atskleisti tipišką pudelio kampą. Bet koks nukrypimas nuo šių standartų diskvalifikuoja šunį. kontūro sukurtas kirpimo niekada neturėtų paveikti parodos reitingo, visi tos pačios klasės šunys turi būti vertinami kartu. Angliškas kirpimas: liūto stiliaus kirpimas su „raštu“ ant šlaunų (apyrankė ir rankogaliai), pasirinktinai kuodas (lakas ar kita medžiaga, kad sustiprintų laikymąsi neleidžiama naudoti), pasirinktinai ūsai, šlaunų ribų nenustatymas leidžiamas. Pudeliai be leidžiamo kirpimo negali būti vertinami parodose ar oficialiuose renginiuose, bet nėra šalinami iš veisimo programų.

Kūnas

Vidutiniškai išsivysčiusi ketera, trumpa nugara su harmoninga, įtempta viršutine linija, tvirtas, raumeningas juosmuo, suapvalintos strėnos.

Galva

Išskirtinė, tiesių linijų, proporcinga, neatrodanti sunki, bet ne pernelyg plona.

Ausys

Plokščios, besiplečiančios nuo pagrindo, suapvalintais galiukais, padengtos labai ilgais, garbanotais plaukais.

Uodega

Kabo ramybės būsenoje; iškelta įstrižai judant.

Kailis

Garbanotas kailis: gausus, plonas, vilnonis, labai garbanotas, elastingas, atsparus slėgiui, storas, gauruotas, vienodo ilgio, formuojantis garbanas. „Virvelinis“ kailis: gausus, plonas, vilnonis, tankus, formuojantis virveles, ne mažiau kaip 20 cm ilgio.

Spalva

Vientisai juodas, baltas, rudas, pilkas, oranžiniai rusvas (abrikosų) arba raudonai rusvas.

Patino ūgis

Standard Poodles: over 17¾ inches up to 23½ inches with ¾ inch upper tolerance; a larger copy of the Medium with the same characteristics.Medium Poodles; over 13¾ inches up to 17¾ inches.Miniature Poodles: over 11 inches up to 13¾ inches; a smaller copy of the Medium with the same characteristics wherever possible, with no sign of dwarfism.Toy Poodles: over 9½ inches up to 11 inches (ideally, 9¾ inches) (lower tolerance of ¾ inches); generally, a smaller copy of the Miniature with the same proportions wherever possible, with no sign of dwarfism, although the occipital protuberance may be a little less pronounced.

Pudelis<br>lrytas.lt
Pudelis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2014, 5:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:42 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.