Akita Inu

Veislė: Akita Inu (Akita Inu)

Kiti pavadinimai: Akita

Kilmės šalis: Japonija

Grupė: Špicai ir Primityviosios veislės

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, KC, CKC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Išskyrus baltą, visi kailio atspalviai turi būti „urajiro“, kuris reiškia, kad snukio šonai, skruostai, po žandikauliu, taip pat kaklo, krūtinės, pilvo, apatinės uodegos pusės ir vidinės kojų pusės turi būti padengta balsvais plaukais.

Trumpai

Jei reikėtų akita inu apibūdinti dviem žodžiais, tai būtų - meilus ir kompaktiškas. Tai yra ramūs šunys, kurie mėgsta atidžiai stebėti pokyčius. Atsižvelgiant į jų didelę špicų tipo išvaizdą, akita vaikščiojantis paradoksas: labai vertina kompaniją, tačiau mėgsta būti laisvas ir nepriklausomas, taip pat gali būti ramus, tačiau ir staiga gali imtis iniciatyvos, be jokių svyravimų. Kitiems šunims vertėtų imtis papildomų atsargumo priemonių, nes akita gali norėti dominuoti, tačiau jie bus ištikimi vienam žmogui visą savo gyvenimą.

Aprašymas

Kai baigėsi Antrasis pasaulinis karas, paaiškėjo, kad akita šunų populiacija buvo pavojingai žemo lygio. Buvo trys skirtingi tipai ir atkuriant tikrąją Kongo-go veislę, šuo iš Deva linijos atliko labai svarbų, nors ir trumpalaikį, vaidmenį. Kryžminant su mastifais ir vokiečių aviganiais išvestas šuo įgavo jiems būdingų savybių. Akitos veisėjų skaičius išaugo ir ši veislė tapo labai vertinama Japonijos visuomenėje. Šunų mylėtojai atsisakė priimti šį tipą, todėl sunkiai dirbo, kad pašalintų užsienio veislių charakteristikas kryžmindami su Matagi Akita. Tikslas buvo - atkurti originalų veislės tipą. Šios sėkmingos pastangos padėjo stabilizuoti didelių Akita šunų, kuriuos mes žinome šiandien, veisimą. Šie sarginiai šunys yra dideli ir tvirtai sudėti, gerų proporcijų, ir sportiško meistriškumo, kas padeda ištverti ilgus pasivaikščiojimus. Antriniai lytiniai požymiai yra stipriai išreikšti. Puiki kilmė ir orus paprastumas yra stipri jų charakteristika.

Kūnas

Tiesi, tvirta nugara, platus, raumeningas juosmuo, aukšta krūtinė su gerai išvystytu krūtinkauliu.

Galva

Kaukolė proporcinga kūnui, plati kakta.

Ausys

Gana mažos, storos, trikampio formos, šiek tiek užapvalintais galiukais, palygint toli viena nuo kitos, stačios ar palinkusios į priekį.

Uodega

Išaugusi aukštai, stora ir laikoma suraityta virš nugaros.

Kailis

Šiurkštus, tiesus viršutinis sluoksnis su elastinga, tankia pavilne.

Spalva

Raudonai rusvos, sezamo (raudonai rusva su juodais galiukais), margos arba baltos spalvos.

Akita Inu<br>lrytas.lt
Akita Inu<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:04 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:33 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.