Ardėnų buvjė

Veislė: Ardėnų buvjė (Bouvier des Ardennes)

Kilmės šalis: Belgija

Grupė: Aviganiai ir ganymo šunys (Išskyrus Šveicarų ganymo šunis)

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Kailis turi leisti šuniui gyventi lauke, saugoti ir varyti bandas, nesvarbu, koks atšiaurus oras bebūtų. Poplaukis yra labai tankus bet kuriuo metų laiku, bet labiausiai žiemą, kad apsaugotų šunį nuo šalčio.

Trumpai

Šie vidutinio dydžio Belgijos ganymo šunys yra žemi, kresni ir ištvermingi gyvūnai, kurių kaulų struktūra sunkesnė, nei ji turėtų būti pagal jų dydį, ir su galinga galva. Žemi, kompaktiški, raumeningi - yra tinkamiausi žodžiai, apibūdinant šiuos šunis. Jų šiurkštus, sutaršytas kailis - išskyrus ant galvos, kur plaukai yra trumpi ir lygūs - su ūsais ir barzda suteikia jiems atstumiančią išvaizdą. Bet visi teigia, jog jie yra žaismingi, smalsūs, judrūs ir socialūs gyvūnai, kurie yra išskirtinai prisitaikantys, todėl jie jaučiasi patogiai visose situacijose.

Aprašymas

Ardėnų buvjė savo gimtajame regione visada buvo žinomas kaip karvių varovas, dėl šių savo gebėjimų jis ir pasirenkamas. Jis buvo pripratęs prie sunkaus darbo atšiauriame klimate ir kalvotoje aplinkoje, kur skurdas buvo ypatingai paplitęs. Ardėnų buvjė šunys yra atkaklūs ir nepaprastai drąsūs, kai kalbama apie naminių gyvulių, turto ir teritorijos saugojimą, turintys daug kantrybės ir energijos. Tik ištvermingiausi ir darbščiausi šunys, sąmoningai kontroliuojant populiaciją, liko varyti bandas - paprastai melžiamas karves ir avis, nors kiaulės ir arkliai taip pat įsiliejo į jų priežiūrą paskutiniame amžiuje. Daugelio ūkių uždarymas regione, kartu su sumažintu pieninių galvijų kiekiu, įtakojo šių šunų kiekio sumažėjimą. Kai kuriuos daugiau ar mažiau tipiškus šios veislės pavyzdžius šunų veisėjai atrado apie 1985-uosius, o maždaug apie 1990-uosius jie jau buvo veisiami pagal standartą.

Kūnas

Galingas, bet ne sunkus, su užapvalintais, ne plokščiais šonkauliais.

Galva

Stipri, gana trumpa.

Ausys

Stačioms, tiesioms ir smailioms ausims yra teikiama pirmenybė. Tiesios ausys su nulėpusiais galiukais ar pusiau stačios ausys, nulinkusios į išorę, taip pat yra priimtinos.

Uodega

Stora ir išaugusi gana aukštai. Didžioji dauguma yra trumpauodegiai, o nemažai gimsta ir be uodegos kaulo.

Kailis

Viršutinis sluoksnis turi būti sausas, šiurkštus ir sutaršytas, 6,3 cm ilgio per visą kūną, bet trumpesni ir lygesni plaukai ant galvos, su dideliais antakiais.

Spalva

Visos spalvos yra priimtinos, išskyrus baltą.

Patino masė

28-35 kg

Patelės masė

22-28 kg

Patino ūgis

56-62 cm

Patelės ūgis

52-56 cm

Ardėnų buvjė<br>lrytas.lt
Ardėnų buvjė<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:36 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.