Bokseris

Veislė: Bokseris (Boxer)

Bokseris<br>lrytas.lt
Bokseris<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:03 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:34 AM

Kilmės šalis: Vokietija

Grupė: Pinčeriai, Šnauceriai, Molosinės veislės, Šveicarijos kalnų ir ganymo šunys

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: molosoidinė

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, AKC, CKC, KC

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Tamsi kaukė pritaikyta prie snukio ir turi smarkiai kontrastuoti galvos spalvai taip, kad nepatamsintų veido išraiškos.

Trumpai

Bokseriai yra tvirti, kvadrato formos, vidutinio dydžio šunys, su stipriais kaulais ir glotniu kailiu. Jų raumenys yra įtempti ir gerai išvystyti, sukuriantys puikiai suformuotą išvaizdą. Jų judesiai yra gyvybingi, didingi ir galingi. Bokseriai niekada neatrodo sunkūs ar gremėzdiški, tačiau jie neturi būti lengvi arba nestiprūs.

Aprašymas

Bokseriai yra tiesiogiai kilę iš mastifų, kuriuos medžiotojai veisė pagauti ir išlaikyti žvėris, partrenktus skalikų, kol pribėgs medžiotojai. Norėdami tai padaryti, šunys turėjo turėti kuo platesnius nasrus, su plačiai išdėstytais dantimis, kad tvirtai įkąstų ir stipriai laikytų. Mastifai su šiomis charakteristikomis labiausiai tiko šiam darbui, ir jie buvo naudojami kaip veislės pagrindas, nes funkcijos ir naudingumas tuo metu buvo vieninteliai veisimo kriterijai. Šios atrankos rezultatus buvo šunys su plačiu snukiu ir pakelta nosimi. Bokseriai turi būti bebaimiai, pasitikintys savimi, ramūs ir gerai subalansuoti. Temperamentas yra itin svarbus, todėl veisiant turi būti sutelktas ypatingas dėmesys. Bokseriai jau seniai garsėja savo atsidavimu ir ištikimybe savo šeimos nariams, taip pat budrumu ir nepajudinama drąsa, kaip gynėjai. Jie nekelia grėsmės savo šeimai, bet į svetimus žiūri įtariai. Žaisdami, bokseriai yra laimingi ir draugiški, tačiau jie yra bebaimiai, kai jie turi tokiais būti. Juos yra lengva dresuoti, nes jie labai paklusnūs, pasitikintys savimi ir drąsūs, turintys natūralų entuziazmą ir itin gerą uoslę. Nereiklūs ir tvarkingi, jie lygiai taip pat puikiai tinka šeimos šuns ir kompaniono vaidmeniui, kaip ir gynybai bei naudai. Tai yra patikimi šunys be klastos ar gudrumo, net ir vyresniame amžiuje.

Kūnas

Kvadrato formos, pastatytas ant tvirtų, tiesių kojų.

Galva

Harmoninga pusiausvyra tarp snukio ir kaukolės yra galvos grožio šaltinis, todėl snukis turi būti proporcingas kaukolei (niekada negali būti mažesnis), ar žiūrima iš priekio, viršaus ar šono.

Ausys

Kai paliekamos natūralios, jos turi būti tinkamo dydžio, išaugusios aukščiausiame kiekvienos kaukolės pusės taške. Ramybės būsenoje, prigludusios prie skruostų ir krintančios į priekį, formuojančios aiškią raukšlę, ypač kai šuo budrus.

Uodega

Dažniau išaugusi aukštai, negu žemai, normalaus ilgio, jei palikta natūraliai.

Kailis

Trumpi, tvirti, blizgūs ir prigludę.

Spalva

Gelsvai rudas ir margas.

Patino masė

Virš 30 kg (kai aukštis ties ketera yra apie 60 cm)

Patelės masė

Apie 25 kg (kai aukštis ties ketera yra apie 56 cm)

Patino ūgis

57-63 cm

Patelės ūgis

53-59 cm

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.