Dobermanas

Veislė: Dobermanas (Doberman Pinscher)

Kilmės šalis: Vokietija

Grupė: Pinčeriai, Šnauceriai, Molosinės veislės, Šveicarijos kalnų ir ganymo šunys

Dydis: Maxi (26-44 kg)

Tipas: molosoidinė

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, KC, CKC, AKC

Priežiūros poreikis: 1 iš 4

Ar žinai

Dobermanas yra vienintelė Vokietijos veislė, pavadinta jos veisėjo vardu. Frederikas Luisas Dobermanas (Frédéric Louis Dobermann) - atkreipti dėmesį į rašybą! - (1834-1894) buvo vietos mokesčių rinkėjas, taip pat pusę darbo dienos dirbantis darbuotojas licencijuotame šunų aptvare.

Trumpai

Dobermanai yra vidutinio dydžio, stipriai sudėti šunys su gerai išvystytais raumenimis. Elegantiški kontūrai, išdidus stotas, gerai užgrūdintas charakteris ir ryžtinga išraiška sudaro idealaus šuns įvaizdį. Dobermanai iš esmės yra draugiški ir ramūs šunys, kurie yra atsidavę juos priėmusiai šeimai ir švelnūs su vaikais. Nei pernelyg temperamentingi, nei pernelyg stiprūs, jie lengvai dresuojami ir pilni darbo etikos. Jie turėtų turėti sveiką drąsos, pasitikėjimo savimi ir savitvardos dozę, nes jie yra labai dėmesingi tam, kas vyksta aplink juos.

Aprašymas

„Mėsininko šunys“, kaip jie buvo vadinami –laikoma, kad gana gerai žinoma veislė neabejotinai suvaidino svarbų vaidmenį dobermanų kilmei. Ankstesnis tipas, kurį mes dabar vadiname rotveileriais, buvo kryžminami su juodos ir rusvos spalvos aviganiais iš Vokietijos Tiuringijos žemės. Dobermanas įsteigė savo veisimo programą 1870-aisiais, kad sukurtų budrius, naudingus šunis, kuriuos būtų galima naudoti sodyboje ir žmonių bei turto gynėjais. Šie šunys dažnai būdavo naudojami kaip sarginiai ar policijos šunys. Jie buvo naudojami medžioklėje kontroliuoti plėšrūnus. Kaip, pavyzdžiui, dobermano oficialus pripažinimas, kaip policijos šuns 20-ojo amžiaus pradžioje buvo beveik neišvengiamas. Visa savo galia ir esme, dobermanai visada turi būti grakštūs ir didingi, jie turi visas draugo, sergėtojo ir darbinio šuns, taip pat labai vertinamo šeimos šuns savybes.

Kūnas

Tvirta, trumpa, gero ilgio ir labai raumeninga nugara. Juosmuo taip pat gero ilgio ir labai raumeninga. Ketera yra ryški, ypač patinų.

Galva

Stipri kaukolė proporcinga visam šuniui. Žiūrint iš viršaus, buko pleišto formos. Nežymus linkis.

Ausys

Vidutinio dydžio, kabančios labai arti skruostų.

Uodega

Natūrali, kur kirpimas yra draudžiamas.

Kailis

Trumpi, tankūs, stori.

Spalva

Rudas arba juodas su aiškiomis rudo atspalvio dėmėmis.

Patino masė

40-45 kg

Patelės masė

32-35 kg

Patino ūgis

68-71,5 cm

Patelės ūgis

63-68 cm

Dobermanas<br>lrytas.lt
Dobermanas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-01 01:00, atnaujinta 2018-02-14 10:36

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.