Islandijos aviganis

Veislė: Islandijos aviganis (Icelandic Sheepdog)

Kilmės šalis: Islandija

Grupė: Špicai ir Primityviosios veislės

Dydis: Medium (11-25 kg)

Tipas: lupoidinė (panaši į vilko)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, KC, AKC

Priežiūros poreikis: 2 iš 4

Ar žinai

Yra du skirtingi veislės kailiai: trumpaplaukiai turi vidutinio ilgio viršutinį sluoksnį, ilgaplaukių viršutinis sluoksnis yra šiek tiek ilgesnis. Abiem atvejais viršutinio sluoksnio plaukai yra šiurkštūs, o poplaukis yra storas ir minkštas. Kailis yra labai atsparus oro sąlygoms.

Trumpai

Islandijos aviganiai yra stiprūs, apsukrūs ganymo šunys, kurie loja , todėl jie labai tinkami valdyti ir ganyti avių bandas ganyklose arba ant šlaitų, taip pat rasti dingusias avis. Jie natūraliai yra labai budrūs, visada labai entuziastingai ir be jokios agresijos sutinka lankytojus. Šie linksmi, draugiški, žaismingi šunys yra smalsūs ir bebaimiai, bet turi tik silpnus medžioklės instinktus.

Aprašymas

Islandijos aviganis yra vienintelė gimtoji Islandijos veislė. Pirmieji egzemplioriai atvyko su pirmaisiais gyventojais tarp 874 ir 930 metų, pritaikant juos prie vietovės, ūkininkavimo metodų ir sunkios kovos dėl išlikimo, su kuo islandai paprastai susidurdavo. Jie tapo neatsiejami didesniuose gyvulių ūkiuose. Veislės populiarumas išaugo pastaraisiais dešimtmečiais, nors jų skaičius vis dar lieka mažas, tačiau jų išgyvenimui nėra kilusi grėsmė. Islandijos aviganiai priklauso Šiaurės piemenų špicų tipo veislei, šiek tiek mažesnis nei vidutinio dydžio, smailiomis ausimis ir riesta uodega. Žiūrint iš šono, jie yra stačiakampio formos, kadangi kūnas, nuo pečių taško iki sėdmenų taško, yra ilgesnis nei aukštis ties ketera. Krūtinės gylis yra lygus priekinės kojos ilgiui, nuo alkūnės iki žemės. Islandijos aviganiai turi švelnią, protingą, laimingą išraišką ir tipišką patikimumą ir gyvą būdą. Yra didelis skirtumas tarp lyčių.

Kūnas

Stiprus ir stačiakampio formos.

Galva

Stiprių kaulų, aptemptas tinkama oda, kaukolė yra šiek tiek ilgesnė nei snukis.

Ausys

Stačios, trikampio formos, vidutinio dydžio.

Uodega

Išaugusios aukštai, užsirietusi, liečianti nugarą.

Kailis

Dvigubas kailis, storas ir labai atsparus įvairioms oro sąlygoms.

Spalva

Įvairių atspalvių gelsvai rudas, nuo kreminės iki rausvai rudos, šokoladinės, pilkos ir juodos, visada kartu su balta spalva.

Patino ūgis

46 cm

Patelės ūgis

42 cm

Islandijos aviganis<br>lrytas.lt
Islandijos aviganis<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:35 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.