Taksas

Veislė: Taksas (Dachshund)

Kiti pavadinimai: Doxie, Wiener Dog

Kilmės šalis: Vokietija

Grupė: Taksai

Dydis: Mini (1-10 kg)

Tipas: brakoidinė (bukasnukis)

Organizacijos, patvirtinusios veislę: FCI, KC, AKC, CKC

Priežiūros poreikis: 3 iš 4

Ar žinai

Aukštis nėra gyvybiškai svarbus taksui. Be svorio, tik krūtinės apimtis yra svarbi, daugiau kaip 35 cm -standartinių taksų, daugiau kaip 30 cm - nykštukinių (pirmas matavimas atliekamas kai šuniui sueina 15 mėnesių) ir iki 30 cm - triušiniams (pirmas matavimas taip pat atliekamas kai šuniui sueina 15 mėnesių).

Trumpai

Natūraliai draugiški, nenervingi ir neagresyvūs, taksai yra idealūs šeimos šunys. Neleiskit, kad jų dydis jus apkvailintų, jie yra aistringi medžiotojai, kuriems būdingas atkaklumas, gyvybingumas ir gera uoslė. Taksai turi savo asmeninę klasę Tarptautinės kinologų federacijos grupėse: 4-a grupė yra jų! Tačiau jų dydžiai, plaukų tipai ir spalvų asortimentas užtikrina, kad nepaisant visko yra daug jų variacijų.

Aprašymas

Taksai egzistuoja maždaug nuo viduramžių. Trumpakojai šunys nuo neatmenamų laikų buvo specialiai veisiami išstumti barsukus ir taksai tapo labiausiai universaliais medžiokliniais šunimis. Ant žemės jis elgiasi kaip triukšmingas pėdsekys. Dešimtmečiais ši veislė egzistavo trijų dydžių (standartinis, nykštukinis ir triušinis) ir trijų plaukų variantų (švelnūs, virveliniai ir ilgi). Šie šunys turi ilgus kūnus, kurie vis dėlto yra kompaktiški ir labai raumeningi. Jie laiko galvas labai drąsiai, ir visada budrios išraiškos. Nepaisant jų trumpų kojų, taksai yra labai aktyvūs ir judrūs.

Kūnas

Viršutinė linija harmoningai susilieja nuo kaklo iki šiek tiek nuožulnių strėnų. Ryški ketera, tvirta, labai raumeninga nugara, stipriai raumeningas juosmuo.

Galva

Ištęstos formos, žiūrint iš viršaus ir iš šono, smailėjanti tolygiai į nosį, bet ne smaili.

Ausys

Išaugusios aukštai ir ne per toli, pakankamai ilgos, bet ne perdaug, suapvalintos ir ypač mobilios.

Uodega

Išaugusi ne per aukštai, ir laikoma kaip viršutinės linijos pratęsimas, galutiniame trečdalyje šioks toks linkis yra priimtinas.

Kailis

Trumpas, tankus, žvilgantis, glotnus viršutinis sluoksnis su prigludusia, tankia pavilne, nebūna plikų lopų.

Spalva

a) Vienspalvis: raudonas, rusvai geltonas, gelsvas. Dvispalvis: tamsiai juodas arba rudas, su rusvomis ar geltonomis dėmėmis aplink akis, ant snukio šonuose, apatinės lūpos, vidinėje ausies pusėje, priekinė krūtinės dalis, vidinėje ir galinėje kojų pusėje, aplink išeinamąją angą ir nuo ten iki maždaug trečdalio ar pusės išilgai apatinės uodegos pusės. Išmargintas (tigro margumas, rainas) pagrindinė spalva visada yra tamsi (juoda, raudona arba pilka). Mažos nesimetriškos pilkos ar smėlio spalvos dėmės, bet ne per didelės.

Patino masė

Iki 9 kg

Taksas<br>lrytas.lt
Taksas<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 1:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:35 AM

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.