Smūgius kirviu išgyvenusi kalytė stojasi ant kojų

Prieš savaitę Naujienėlės kaime (Kalvarijos sav.) kirviu kapota pusantrų metų mišrūnė išgyveno, nors viltys, kad ji nuo daugybės smūgių nenugaiš, iš pradžių buvo labai mažos.

Nors būklė išlieka sunki, veterinarijos specialistai tikisi, kad per per pora mėnesių kalytę pavyks visiškai išgydyti.<br>Penkta koja
Nors būklė išlieka sunki, veterinarijos specialistai tikisi, kad per per pora mėnesių kalytę pavyks visiškai išgydyti.<br>Penkta koja
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Feb 21, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:39 AM

Birute pavadinta kalytė šiuo metu gydoma Kauno Dainavos veterinarijos klinikoje.

Gyvūnui buvo susiūta viena apie 12 centimetrų ilgio žaizda, esanti prie kaklo, ir apie dešimt smulkesnių žaizdelių.

Be to, mišrūnei stipriai sužalota mentis, ji dar maždaug mėnesį negalės paeiti.

Nors būklė išlieka sunki, veterinarijos specialistai tikisi, kad per per pora mėnesių kalytę pavyks visiškai išgydyti. Šiuo metu jai leidžiami stiprūs nuskausminamieji vaistai, antibiotikai, mankštinama koja.

Gyvūnui egzekuciją surengė jos šeimininkų 22 metų kaimynas. Jaunuolis buvo įsitikinęs, kad kalė vagia jam priklausančių vištų kiaušinius.

Būdamas visiškai girtas, jis liepė pagauti mišrūnę 8 metų berniukui, kurio namuose buvo auginamas gyvūnas.

Pilnametis sadistas tvirtino, jog kirviu šuniui trenkė berniukas.

Tačiau įtariama, kad jie abu kalytę ir daužė kirviu, ir spardė, ir trankė į žemę.

Gyvūnui pavyko pasprukti nuo skriaudėjų. Po to dar visą parą kalė gyveno ją sužalojusio berniuko namuose. Mažamečio tėvai - mėgstantys išgerti.

Mišrūnė būtų nugaišusi, jei ne Kaune įsikūrusios viešosios įstaigos „Penkta koja“ darbuotojai.

Iš žiniasklaidos sužinoję apie šiurpų atvejį, gyvūnų globėjai nuvyko į Naujienėlės kaimą ir rado keturkoję gulinčią kambaryje ant grindų, jos žaizdos smarkiai pūliavo. „Perdavėme kalytę į veterinarijos kliniką, kurioje mėginama ją pastatyti ant kojų. Gydymas šiek tiek užtruks, bet viskas turėtų gerai baigtis.

Kai gyvūnas pasveiks, ieškosime jam naujų šeimininkų. Būtų šaunu, jei atsirastų žmonių, kurie galėtų prisidėti prie šios mišrūnės ir kitų žiauriai kankintų gyvūnų gydymo“, - portalui lrytas.lt pasakojo „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

22 metų egzekutorius bus teisiamas ne tik už žiaurų elgesį su gyvūnu, bet ir už tai, kad įtraukė mažametį į nusikaltimą. Vaikinui gresia iki 1 metų nelaisvės. Jis turėtų būti nuteistas pagreitinto proceso tvarka, kadangi savo kaltės neneigia.

Išaiškėjo, kad šio jaunuolio dėdė kaime anksčiau daužydavo savo šunį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.