Šakira širdį pavergs ne dainomis, o žvitriomis akimis ir puošniu kailiu

2010-ųjų vasara buvo įsimintina, kai ilgam stojusiais Lietuvos platumoms ir ilgumoms nebūdingais karščiais. Tais metais Pasaulio futbolo čempionatas pirmą kartą Afrikoje. Šio įvykio tikrai neužmiršo sporto mėgėjai. O prašnekus apie čempionatą beveik neišvengiamai ausyse ima skambėti labai pažįstama, daugelį kartų girdėta melodija ir norisi bent jau kuždėti „tsamina mina, eh, eh, waka waka, eh, eh...“. Šakira! Mūsų pasakojimo herojė į prieglaudą atkeliavo kitą vasarą. 2011-ųjų šilčiausias metų laikas nebuvo alinančiai kaitrus. Ir Pasaulio futbolo čempionatas jau buvo tapęs istorija. Bet pamačius šią dailią juodukę įspūdingomis, švytinčiomis akimis ir sužinojusi jos vardą – Šakira – nejučiomis ėmiau niūniuoti po nosimi „tsamina mina, eh, eh, waka waka, eh, eh...“.

Daugiau nuotraukų (1)

Savanorė Irma

2013-03-04 13:07, atnaujinta 2018-03-10 15:59

Katytė atrodo taip, lyg būtų nužengusi iš sausakimšų PAR stadionų tribūnų, kur kartu su tūkstančiais kitų, į sporto šventę atėjusiųjų visa krūtine traukė „waka waka, eh, eh!“.

Šakirą į prieglaudą atnešė žmonės. Ji rasta daugiabučių kieme, Justiniškių mikrorajone, Vilniuje. Katytė jauna, jai nėra nei dvejų.

Ji gali didžiuotis ne tik labai įspūdingu juodu kailiuku ir žėrinčiomis didelėmis akimis, bet ir puikiu charakteriu. Ji mėgsta, glaustytis, laižyti rankas, tiesa, kartais ir draugiškai krimsteli. Be to, ji - labai tvarkinga katytė. Kaip teigia kai kurie savanoriai, pamaiva. Nežinau, kaip jums, bet man toks apibūdinimas skamba kaip komplimentas šiai juodukei. Katytė yra sterilizuota, sulaukusi visų procedūrų, apsaugančių ją ir aplinkinius nuo vidaus ir išorės parazitų. Viskas būtų nuostabu, bet... Atlikus Šakirai testus, kurie būtini prieš saugiai globotinuką ar globotinukę įkurdinant prieglaudos kačių kambarėlyje, paaiškėjo, kad žaismingai ir išdykusiai katytei į jį nukeliauti nėra lemta.

Katytė yra leukemijos viruso nešiotoja. Tai nereiškia ligos, Šakira pasižymi gera sveikata. Bet gražuolė negali kontaktuoti su kitais prieglaudoje gyvenančiais katinėliais dėl galimos užkrėtimo tikimybės. Todėl mūsų prašmatnioji, žavioji juodukė priversta leisti dienas narvelyje ir tenkintis prieglaudos gyventojais besirūpinančių savanorių dėmesiu. O jo tikrai nėra daug, kai tiek globotinių...

Gal dėl to, kad narveliuose gyvenantys globotiniai prieglaudoje besilankantiems žmonėms atrodo ne tokie įdomūs, kaip laisvai dūkstantys kačių kambarėliuose, o gal dėl kokių kitų, mums nežinomų priežasčių, į draugišką Šakiros kvietimą „waka waka, eh, eh“ kol kas niekas neatsiliepė... Šią vasarą sukaks jau 2 metai, kai ji gyvena narvelyje. Dar viena „be kaltės kalta“... O juk kačių leukemijos virusas nepavojingas nei žmonėms, nei kitų rūšių gyvūnams (šuneliams, triušiukams, šeškams ir t.t.).  Ir gyventi su juo katytė gali taip pat ilgai ir laimingai, kaip ir jo neturėdama. Todėl vienintelė sąlyga Šakirai – apsigyventi namuose, kuriuose nebūtų kitų katinėlių ir būti „salonine damute“, t.y. neišeiti į lauką.

Tad kviečiame tuos, kurie mano, kad vienas katinėlis namuose yra tai, ko jie ir nori, paskambinti ar tiesiog aplankyti Šakirą. Sunku patikėti, kad nusiviltumėte. Ji – pasakiška.

Dėl Šakiros skambinkite tel. nr. 8 605 33452

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.