Iš šulinio išgelbėta kalytė globos namuose neužsibuvo

Žmonių žiaurumui nėra ribų. Atrodo, kad kai kurie jų tiesiog varžosi, kaip išradingiau ir žiauriau atsikratyti negalinčiais apsiginti keturkojais augintiniais ar nereikalingais jų palikuonimis. Tik pastabios panevėžietės dėka prieš kelias dienas buvo išgelbėta jaunutė kalytė, įmesta į nuošalioje vietoje stūksantį šulinio rentinį.

Šunį išgelbėjo ugniagesiai.<br>R. Liberienė
Šunį išgelbėjo ugniagesiai.<br>R. Liberienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 6, 2013, 8:09 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:14 PM

Gyvūnėlis ne tik išvengė mirties, tačiau jau ir turi naujus šeimininkus.

Šuo nuvedė prie rentinio

Panevėžietė Janina Š. dažnai savo šuniuką vedžioja miesto pakraštyje esančioje Geležinkelio gatvėje. Moteris pirmadienį nustebo, kai išvestas pasivaikščioti jos augintinis ėmė veržte veržtis prie netoli pėsčiųjų tilto dykvietėje riogsančių didžiulių šulinio rentinių.

Jau anksčiau atkreipusi dėmesį į šiuos rentinius moteris net svarstė, kad tai būtų puiki vieta atsikratyti kokio nors nusikaltimo įkalčiais. Todėl šuniukui ėmus veržtis prie vieno šių rentinių, Janina Š. artyn priėjo baimindamasi išvysti kokį nors baisų reginį.

Įsidrąsinusi žvilgtelėti moteris apstulbo pamačiusi, kad šiame rentinyje tarp šiukšlių vandenyje tupi mažas šunelis. Pati pasiekti maždaug pusantro metro aukščio rentinyje įkalinto keturkojo negalėdama, Janina Š. paskambino Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovei Rūtai Liberienei. Ši, išklausiusi moterį, paskambino ugniagesiams ir paprašė pagalbos.

Ugniagesiai ne pyko, bet gyrė

Panevėžietė nusprendė palaukti atvažiuojančių ugniagesių, nors ir baiminosi gauti nuo jų pylos, kad trukdo dėl šunelio.

„Kai pamačiau atvažiuojančią ugniagesių mašiną, išsigandau. Maniau, kad dabar tai pradės rėkti, kam juos dėl tokio dalyko trukdau. Bet ugniagesiai buvo labai malonūs, man net padėkojo. Ištraukė tą šunelį, susupo, palaukė, kol atvažiuos jo pasiimti gyvūnų globėjai“, – vėliau žurnalistams pasakojo panevėžietė

Žiaurumas - begalinis

Visiškai neabejojama, kad maža, maždaug ketverių mėnesių kalytė pati į rentinį įšokti ar įkristi negalėjo. Ją kažkoks dvikojis (ne)žmogus pasmerkė lėtai mirčiai nuo bado ir šalčio.

Išsekęs keturkojis Panevėžio gyvūnų globos draugijos gyvybės vagonėlyje išbuvo neilgai. Jau kitą dieną čia atvažiavę šunelio išsirinkti žmonės, išgirdę jos graudžią istoriją, nusprendė tapti būtent jos naujaisiais šeimininkais.

Kaip žiauriai žmonės elgiasi su gyvūnais, Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė gali pasakoti ilgai. Vasario 14 dieną gyvūnų globėjams viena panevėžietė atnešė visą vadą – dešimt ką tik gimusių šuniukų. Šiuos mažylius ji rado Beržų gatvėje, numestus prie šiukšlių konteinerių

Vienas iš šių mažylių neišgyveno, o kitus žindyti R.Liberienė „įdarbino“ savo taksų veislės augintinę, kurios šuniukus jau buvo galima atjunkyti. Kai visų pamestinukų šunelių taksė jau nebepajėgė išmaitinti, dalį jų R. Liberienė perdavė vienai Panevėžio rajono gyventojai, turinčiai neseniai šuniukų atsivedusią kalę.

Pasibaisėjo net veterinarai

Prieš porą savaičių Panevėžio gyvūnų globos draugijos savanoriai dvi dienas Panevėžyje ieškojo į taksą ar biglį panašaus šuniuko. Žmonės vis pranešdavo, kad mato ant trijų kojų šokuojantį keturkojį su raudonu antkakliu ant kaklo. Galiausiai jį suradus paaiškėjo, kad tai – suaugusi basetų veislės kalė.

Apžiūrėjus ją paaiškėjo ir jos šlubavimo priežastis – kalytės nagai buvo užaugę tokie, kad net peraugo jo pėdutės pagalvėlę kiaurai. Net iškviesti veterinarai stebėjosi matydami taip apleistą keturkojį.

„Paskelbėme apie surastą ir naujų šeimininkų ieškančią basetę Panevėžio gyvūnų globos internetinėje svetainėje bei "Facebook" ir informavome, kad ankstesniems šeimininkams, tinkamai šuns neprižiūrėjusiems, jis nebus grąžinamas“, – sakė R.Liberienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.