Po šeimininkų nuosprendžio sunaikinti, katinas Sofoklis liko gyvas

Apleistas, išduotas katinas Sofoklis buvo atiduotas į Vilniaus benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą, pasirašius nuosprendį – „sutinku, kad būtų sunaikintas“. Katinėlį Sofokliu pavadinome mes, nes „šeimininkai“ pasivargino užrašyti jo vardą. O iš kitos pusės - kam, gal jis iš viso neturėjo vardo, nes tuose namuose buvo nereikalingas gyvis. Tiesą pasakius, nė vienam gyvūnui nelinkėtumėme tokių namų.

Tikėtina, kad Sofoklis atigaus.<br>LGGD
Tikėtina, kad Sofoklis atigaus.<br>LGGD
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:23 PM

Kai kurie katinėliai visą gyvenimą gyvenantys lauke ir neturintys šeimininkų atrodo geriau, nei šis. Kas veisiasi tokiuose „namuose“, kokiose sąlygose laikomi gyvūnai, baisu ir pagalvoti. Sofoklis buvo atiduotas išsekęs, dehidratavęs, jo burnoje vietoje krūminių dantukų buvo susiformavusi baisi sukietėjusių apnašų masė, dantenos ištinusios, raudonos, paburkusios. Sofoklio ausys - pilnos purvo ir ausų erkių. Turbūt nereikia net sakyti, kad tokiuose „namuose“ laikomi gyvūnai niekada per savo gyvenimą nesilankė veterinarijos gydykloje. Jei jie suserga - turi patys pasveikti. Jei ne - numiršta patys arba priduodami į sanitarines tarnybas su nuosprendžiu sunaikinti.

Tokiuose „namuose“ laikomi gyvūnai tiesiog turi išgyventi. Jiems net neduodama pasirinkimo, uždarant butuose be galimybės ištrūkti. Lauke gyvenantis katinas gali susigauti pelę, o namuose jis maitinamas pačiu prasčiausiu, pigiausiu maistu. Tokių „namų“ rezultatai - išsekę, ligoti, neprižiūrėti gyvūnai. Sofoklis iš tokių „namų“.

Atsikratydami Sofokliu ir pasirašydami nuosprendį, „šeimininkai“ net sugebėjo pateisinti jo atidavimo priežastį: „skriaudžia kitas dvi kates“. Mums labai gaila tų kitų dviejų kačių, nes jų būklė tikriausiai tokia pati ir tik laiko klausimas kada jomis bus atsikratyta.

Šiuo metu Sofoklis laikomas veterinarijos klinikoje. Katinėliui buvo sutvarkyta burna, pašalintas vienas dantis, nuimtos apnašos. Kadangi Sofoklis labai išsekęs, jam lašinami organizmą būklę gerinantys skysčiai. Labai tikimės, kad Sofoklis atsigaus ir vėl kreipiamės į jus pagalbos. Tik jūsų dėka, mes galime padėti tiems gyvūnams, kurie patenka į bėdą - yra žalojami, suluošinami, skriaudžiami, neprižiūrimi.

Beglobis.lt

8 652 44093

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.