Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Žmonių užsiundyti šunys Vilniuje į dalis draskė katę

Žiaurus elgesys su gyvūnais kas kartą šiurpina visuomenę. Antradienį Vilniuje, Konarskio gatvės 30-ojo daugiabučio namo kieme du stambūs šunys papjovė po balkonu besiglaudžiantį katiną.

Užsiundę šunis žmonės susidorojo su juos erzinančiomis katėmis.<br>123rf
Užsiundę šunis žmonės susidorojo su juos erzinančiomis katėmis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

May 21, 2013, 6:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:03 AM

Portalui lrytas.lt vilnietė pedagogė Ingrida Šilinskienė teigė, kad antradienį, apie 3 valandą nakties išgirdo šiurpinančius pjautynių garsus. „Pamaniau, kad tai tik eilinis katės ir šuns susidūrimas. Tačiau pakilti iš lovos ir pasižiūrėti pro langą privertė klaikus katės kniaukimas“, - sakė I. Šilinskienė.

Pro trečio aukšto langą I. Šilinskienė pastebėjo, kad po balkonu du šunys vieną katę bando perplėšti pusiau.

Pedagogės pasakojimu, šunys lyg laukiniai žvėrys sukosi aplink, tampė grobį ir bandė jį nugalabyti. „Po egzekucijos šunys greitai nurimo ir pasišalino“, - teigė pedagogė.

Pjautynių liudininkė pasakojo, kad katę papjovė du stambūs šunys – vienas baltas, kitas į vilkšunį panašus mišrūnas. Tačiau netoliese esančių žmonių nepastebėjo. Pasak pašnekovės, iš pirmo žvilgsnio katę sudraskė ne naminiai gyvūnai. „Juk prižiūrimi, šeriami ir auklėjami šunys taip greičiausiai nesielgs“.

Kaip tikino gyvūnų prieglaudos „Gyvybės vagonėliai“ savanoris Vadimas, po balkonais įrengtuose nameliuose gyvenančiomis katėmis nepatenkinti žmonės sistemingai užsiundo šunis.

„Skerdynės prasidėjo ankstyvą pavasarį. Toje pačioje vietoje, kas mėnesį savanoriai rasdavo sudraskytus katinus, šunų pėdsakus ir sulaužytus namelius“, - pasakojo savanoris.

Vadimo teigimu, aplink gyvenantys žmonės kaskart savanoriams tikino, kad naktimis kažkas paleisdavo pasilakstyti didelius šunis.

„Žmonės mums pranešdavo apie triukšmingą ir baugų šunų lojimą naktimis ir ryte rastą katės gaišeną“, - tikino savanoris.

 Vadimo pateiktais duomenimis, nuo kovo mėnesio tame pačiame kieme rastos jau trys papjautos katės. Savanoris bandė kreiptis į policiją, tačiau kaskart išeidavo nieko nepešęs. Policija į įvykį nereaguodavo.

Savanorio Vadimo žiniomis, namelius katėms parūpina gyvūnų prieglaudos, o kates prižiūri daugiabučiuose gyvenančios vyresnio amžiaus moterys. Nameliai šaltuoju metų laiku ne tik gelbėdavo keturkojų gyvybes, bet ir padėdavo gyvūnų prieglaudoms pagauti kates ir atlikti kastraciją ar sterilizaciją. Vis tik nameliai tapo ne išsigelbėjimu, o mirtinais spąstais katėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.