Nuo kančios pasprukusi Alfa ilgisi žmogaus šilumos ir meilės

Nuostabi kalytė, mūsų pavadinta Alfa, į gyvūnų gerovės tarnybą „Pifas“ daugiau nei prieš metus pateko kartu su būriu kitų šunelių. Pagal gautą „Pifo“ prašymą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorė skubos tvarka kreipėsi į teismą dėl daugiau nei 25 netinkamai laikomų ir prižiūrimų šunų konfiskavimo iš Ramygalos gyventojos. Tarp jų buvo ir Alfa.

Pas buvusią savininkę Alfos gyvenimas nebuvo geras.<br>Pifas
Pas buvusią savininkę Alfos gyvenimas nebuvo geras.<br>Pifas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-27 17:40, atnaujinta 2018-03-06 05:15

Neprižiūrimiems gyvūnams buvo reikalinga skubi veterinarinė pagalba. Dabar dauguma Alfos likimo draugų jau džiaugiasi naujais namais, o ji, deja, vis dar yra mūsų globoje.

Pas buvusią savininkę Alfos gyvenimas nebuvo geras. Šunys ne vienerius metus gyveno prirakinti trumpomis grandinėmis tamsiame tvarte, be bendravimo su žmonėmis ir dienos šviesos. Tai paskatino Alfos elgesyje pasireikšti bailumui jai nepažįstamose gyvenimo situacijose ir nežinomų žmonių atžvilgiu. Nors Alfa dar nelabai drąsiai vaikščioja miesto gatvėmis, tačiau globėjų kieme paklusniai ir noriai vaikšto net be pavadėlio.

O štai išvykos į parkus ar miškus su savo laikinais globėjais kalytei yra didžiausias malonumas: pirmąkart atsidūrusi miškingoje vietovėje prie ežero, kalytė nustebino savo globėjus itin guviu, žaismingu elgesiu - tyrinėjo naujas teritorijas, kasė duobes, vaikėsi globėjus ir atsidėkojo jiems nuolatiniu energingu uodegos vizginimu.

Problemų dėl Alfos elgesio namuose nekyla – ji puikiai sutaria ne tik su žmonėmis, bet ir su šiuo metu kartu gyvenančia katyte. Kartais Alfa ima draugiškai pavydėti globėjų dėmesio, pavyzdžiui, jiems glostant katę, o ne pačią Alfą, tačiau abu gyvūnai mielai leidžia laiką drauge ir net dalinasi bendru guoliuku. Nors Alfai prireikia kiek laiko apsiprasti su naujais žmonėmis ar gyvūnais, ilgainiui ji tampa neatskiriama drauge.

Alfa ieško žmogaus, kuris norėtų su ja pasidalinti savo namais bei tapti gerais bičiuliais visam likusiam gyvenimui. Atsakydama į tai Alfa yra pasiruošusi būti gera augintinė ir smagi pasivaikščiojimų draugė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.