Karatė ir bušido čempiono širdį sušildė benamis šuo

Apleistame pastate gyvenimą pradėjęs beglobis šuo Bartas neseniai tapo Rytų kovos menų meistro ir verslo trenerio Jordano Poškaičio šeimos augintiniu. Kaunietis tiki, jog baikštus mišrūnas, apgaubtas dėmesio, ims labiau pasitikėti žmonėmis.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 9, 2013, 9:15 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:49 AM

Europos karatė ir bušido čempionas bei sudėtingų triukų su ugnimi, stiklais, peiliais atlikėjas J.Poškaitis nuo mažens žavėjosi vokiečių aviganių ar į juos panašių veislių šunimis.

42 metų vyras per gyvenimą yra turėjęs ne vieną ištikimą ir protingą vilkšunį. Kartu su šiais keturkojais kovotojas bėgiojo, šokinėjo per kliūtis ir net gaudė į namus besiveržiančius vagis.

Prieš kelis mėnesius J.Poškaitis vėl buvo pradėjęs dairytis jauno kilmingo vokiečių aviganio. Tačiau šios minties vyras atsisakė po to, kai iš kaimynų sužinojo apie už kelių kilometrų nuo namų apgriuvusioje pašiūrėje gyvenantį mažą beglobį šunį.

Į nuosavą namą Lapėse (Kauno r.) mišrūną parsivežęs vyras viliasi, kad jį pavyks paversti prieraišiu šeimos draugu ir namų sargu.

Keturkojis priminė laukinuką

Kai J.Poškaitis pirmąkart išvydo mišrūną, kurį vėliau pavadino Bartu, šuo vyrą sunkiai prisileido artyn, nuo jo bandė bėgti, o paimtas į rankas drebėjo, inkštė ir cypė.

Sportininko teigimu, Bartas atrodė apgailėtinai. Jis buvo apleistas, nusilpęs, alkanas ir labai baikštus.

„Maniau, kad užauginęs daugybę šunų esu neblogas jų psichologijos žinovas.

Tačiau tąkart rankose laikydamas šį mažą šunelį nežinojau, kaip deramai su šiuo laukinuku elgtis.

Gyvūno akys buvo pilnos baimės ir nepasitikėjimo, jis gūžėsi ir krūpčiojo, kai bandžiau paglostyti ar kalbinti“, – pasakojo J.Poškaitis.

Išgyveno vienas iš septynių

Prieglobstį naujuose namuose radęs maždaug trijų mėnesių Bartas keletą dienų tupėjo įsispraudęs į kampą, drebėjo ir cypė iš baimės, nieko neėdė.

Skanaus kąsnio augintiniui negailintis šeimininkas pastebėjo, jog visą dienos ėdalo davinį Bartas pirmąkart sudorojo praėjus maždaug dviem savaitėms po to, kai buvo parneštas į namus.

Kaunietis tik po kurio laiko iš aplinkinių sužinojo, jog Bartas – vienintelis išlikęs gyvas iš septynių praėjusią žiemą, prieš Naujuosius metus, jo motinos apleistame pastate atsivestų mažylių.

Kiti jaunikliai greičiausiai neiškentę bado ir šalčio krito.

Mano, kad gyvūną skriaudė

„Vietiniai pasakojo, jog Bartą ir kitus šunyčius atsivedusi kalė buvo nežinia iš kur atklydusi, tikriausiai pamestinukė, atvežta iš miesto ar aplinkinių gyvenviečių.

Ji labai bijojo žmonių, nuo jų slėpėsi pati ir mėgino apsaugoti vaikus, nieko arti prie jauniklių neprileisdama. Tikriausiai todėl Bartas taip nepasitiki žmonėmis“, – kalbėjo J.Poškaitis.

Vyras įsitikinęs, jog prieš atsikratant kalė galėjo būti mušama ar kitaip skriaudžiama. Antraip šuo vos išvydęs žmogų nesislėptų.

Sportininkas sakė, kad kalė paspruko ir tuomet, kai jis atvažiavo ieškoti mažylio. Kalės likimo vyras nežino.

Mokosi vykdyti komandas

Per vasarą sportininko namuose gyvenantis Bartas atsigavo, sustiprėjo, jo kailis ėmė blizgėti.

J.Poškaitis su žmona Jolanta ir dukterimis Urte bei Auste augintinį šeria ne tik šunų ėdalu. Jam negailima žalios ir virtos mėsos, daržovių, organizmą stiprinančių vitaminų.

Dėmesio apgaubtas šuo vis dar yra baikštus ir dažnai artyn sunkiai prisileidžia net šeimininkus, tačiau kauniečiai tiki, kad laikui bėgant jis išdrąsės.

„Bartas vis dar labai atsargus, tačiau pamažu jis tampa prieraišus ir net rodo sargumą. Jis jau moka vykdyti kelias komandas, nebėga nuo savų, o išvydęs svetimus žmones pradeda loti.

Tikiuosi, kad mūsų rodomas dėmesys padės šuniui pamiršti senas nuoskaudas ir Bartas taps tikru šeimos draugu bei namų sargu“, – apie nė metų neturintį augintinį pasakojo J.Poškaitis.

Sportininkas Bartą pratina kartu sportuoti. Šuo šalia šeimininko nubėga netrumpą atstumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.