Kara tyliai ir kantriai laukė žmogaus pagalbos

Nepaprastai graži, tamsaus pilkumo kailiuku ir sidabriniu poplaukiu, jaunutė miela kačiukė Kara tiesiog ramiai ir kantriai laukė pagalbos tupėdama susigūžusi vienoje Vilniaus gatvėje. Viena, niekam nereikalinga. Kažkada turbūt turėjusi namus, po kažkiek laiko tiesiog išmesta į gatvę, mažylė nesuprato kaip išgyventi, kur susirasti maisto. Todėl tiesiog tupėjo ir laukė.

Kara laukė, kol kasnors ją išgelbės.<br>„Beglobio“ nuotr.
Kara laukė, kol kasnors ją išgelbės.<br>„Beglobio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:56 PM

Laukė, kad tas, kuris ją laikė namuose ir rūpinosi, grįš ir ja pasirūpins, paglostys galvytę ir pasakys: „Dabar viskas bus gerai, Kara“. Tačiau laikas ėjo, o tas, kuris turėjo ateiti, taip ir neatėjo. Kažkas skubėjo pro šalį, pamatė leisgyvę svyruojančią Karą ir iškvietė sanitarinę tarnybą.

Tą pačią dieną iš sanitarinės tarnybos sulaukėms skambučio: „Atvežta visiškai išsekusi katytė. Ji svyruoja, nieko neėda. Ar paimsite ją?“. Nors ir turime begalę globotinių, nuskubėjome į sanitarinę tarnybą paimti katytės. Kai pamatėme Karą - išsigandome. Iš mažylės likęs visiškas skeletukas. Tačiau glostant iš karto, nors ir svirduliuodama tiesia galvytę, riečia nugarytę ir murkia.

Karą nuvežėme į veterinarijos kliniką. Jai padaryti kraujo tyrimai, testai. Labai bijojome, kad Karai nebūtų pakenkti inkstai, kepenys, tačiau atlikus kraujo tyrimus, pakitimų nenustatyta. Atlikti testai taip pat neigiami. Apsidžiaugėme, kad Karai viskas gerai. Tačiau po kurio laiko Kara nustojo ėsti. Kara iš tų katyčių, kurios negali sėdėti narve, kurioms žmogaus artumas, glostymas yra žymiai svarbiau nei maistas. Kara pradeda ėsti, kai ją kalbini, kai paglostai galvytę. Atrodo, kad paglostymas jai yra kaip leidimas, kad galėtų valgyti. Kara nuostabaus mielo charakterio, todėl jai labai reikia žmogaus.

Jei galite išgelbėti ir priglausti Karą savo namuose, skambinkite tel. 865244093, 865354521.

Taip pat Karai labai reikia padengti gydymo išlaidas, nes laikymas stacionare ir gydymas daug kainuoja, todėl Kara jau skolinga už gydymą. Jei galite paremti Karos gydymą, mūsų rekvizitus rasite www.beglobis.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.