Senjoras Bubas likusius savo metus praleistų ant gero šeimininko rankų

Ak, tas Bubas, na kas per katinas! Tu jį bandai fotografuoti, o jis kad meilinasi, kad trinasi, jau taip pasiilgęs dėmesio, toks gerietis. O paskui, pasinaudojęs proga, ima praustis, švarintis. Tarsi ruošdamasis į naujus namus. Tarsi mes abu apsimetam, kad dabar nepaimsiu ir neįkelsiu jo atgal į klinikos stacionaro narvą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-20 11:27, atnaujinta 2018-02-20 06:34

Blizgantis narvas - tai anaiptol ne blogiausia vieta, kur Bubui teko pabuvoti. Sergantis, sužalotas, jis keletą dienų merdėjo šiukšlių konteineryje Rastinėnų soduose, - neaišku, ar įmestas, ar pats įsiropštęs. Niekas nesiėmė pagelbėti, bent jau nutraukti jo kančias, tiesiog besigaluojantį katiną pasistengdavo pamiršti.

Pagalbos prašymą gavusios „Rainiuko“ savanorės negalėjo užsimerkti ir pamiršti, nepaisant to, kad prižiūrima jau virš šimto gyvūnų (neturint prieglaudos).

Plėštinės žaizdos, peršalimas ir dar kitokios bėdos - tai Bubą užlaikė stacionare ne vienai savaitei. Dabar katinas jau žvalus, sustiprėjęs ir nepaisant lašinių, injekcijų ir tyrimų jis tebepasitiki žmogumi. Draugauja. Glaudžiasi. Prisiglaustų prie kiekvieno, kas pakalbintų.

Kaip grįžti jam tokiam meiliam į sodus, kur vėl bus niekieno?

Moteris, kuri paprašė sodo katinui pagalbos ir žadėjo pasveikusį jį paimti į namus, deja, ėmė ir apsigalvojo. Jis ir ne jauniklis jau. Niekad nebus eiklus kaip gazelė, ne visi dantukai likę, turbūt visą likusį gyvenimą pakosės. Ausytės nušalusios.

Bet visgi turime mažą viltį, kad liūdnas, patiklus Bubo žvilgsnis suminkštins širdį katinus mylinčio žmogaus, kuris neliks abejingas. Ir mūsų bėdulis ras vietą, kur gyventi toliau, - nebe narve, bet ir ne lauke, be priežiūros ir pastogės. Dovanos meilę, dovanos švelnumą, murkimą, minkymą letenėlėmis, jaukumą, - tą, ką moka dovanoti katinas. Neatneš pinigų, nepastatys namo, nenuplaus mašinos. Jis tik pasitiks jus prie durų ir išlydės išeinančius. Tik sugrįžkite vėl, neišduokite. Suteikite laimę nors tuos likusius metus, kiek jam dar skirta.

Jei suteiktumėte Bubui būstą su galimybe pasidairyti lauke (ne daugiabučių rajone), jam turbūt visai patiktų. Bet dauguma lauko kačių normaliai prisitaiko gyventi ir bute.  „Rainiukas“ mielai konsultuos katinų gyvenimo klausimais, jei nesate patyręs katininkas, taip pat suteiks nuolaidas kai kuriose Vilniaus veterinarijos klinikose. Bubas testuotas, jis, laimei, neturi nei vienos iš virusinių nepagydomų kačių ligų.

Jei galite pasiūlyti jam namus, skambinkite tel. +370 615 58898, +370 689 73782, rašykite info@rainiukas.lt.

Už ilgalaikį Bubo gydymą, stacionarą, kas be ko, susidarė didžiulė skola - 900 litų. Jei galite padėti ją sumažinti,  „Rainiuko“ komanda bus be galo dėkinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.