Pasenusią motiną išmetė, tik vaikus pasiliko

Vidury laukų, tarp šiukšlių ir šabakštynų ji gulėjo niekam nebereikalinga. Vokiečių aviganių veislės kalytė, kuri dar prieš savaitę turėjo pieno, bet jau nebeturėjo savo mažylių. Panašu, kad išmesta dėl „nusidėvėjimo“. Turbūt tam, kas jos atsikratė, naują pamainą užims vienas iš jos nuostabių vaikų. O ji tik žilstelėjusio snukučio, išsekusi mama su giliu rūpesčiu akutėse, nervingai klaidžiojanti po pievą, vis bandanti ore sugauti garsą ar kvapą, kuris nuvestų pas mažutėlius. O jų nėra. Ji pievoje viena.

Pasenusi ir paskutinę vadą atsivedusi kalytė išmesta į šiukšlyną.<br>„Naminukų“ nuotr.
Pasenusi ir paskutinę vadą atsivedusi kalytė išmesta į šiukšlyną.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:27 PM

Atitarnavusi, išleidusi paskutinę vadą, o pati išmesta - ieškoti „amžinų medžioklės plotų“, kitaip nepavadinsi. Šonkauliai regimi plika akimi, erkių kekės pakaklėj, ant nugaros, ant šonų... Beveik „suvalgyta“, bet vis dar gyva. Ir norinti gyventi, tik visiškai išduota ne tik savo šeimininkų, bet ir jėgų.

Galbūt tai ne visai tiksli jos istorijos interpretacija, bet jei šiek tiek ir nukrypusi nuo tiesos, tai tikriausiai nedaug. Šią vokiečių aviganio kalytę savanorė Margarita aptiko pievose netoli „Regitros“, matyt, dar neseniai išmestą, nes turėjo pieno. Pradėjus domėtis šia situacija ir bergždžiai bandant surasti kalytės vaikus, pavyko išsiaiškinti, kad netoliese esančių gamyklų darbuotojai bei sargai ją mato jau kelias savaites. Iki tol ji aplinkiniams nebuvo matyta nei karto, todėl visi vieningai mano - atvežta ir išmesta, nes per sena tolimesniam veisimui, o vaikai, matyt, arba sėkmingai pardavinėjami ir kažkur auga būsimi reproduktoriai, arba (jei gimė ne nuo tinkamo tėčio) tiesiog užkasti...

Kai tik įsitikinom, kad šunytės vaikučių kartu su ja nebėra, ir pamatę, jog per pastarąsias kelias dienas dingo pienas, suskubom traukti varguolę iš pievų. Pavadinome ją Ersa.

Šiuo metu kalytės būklė labai prasta, ji abejinga, neturi apetito, karščiuoja, kosėja, nenoriai eina, daugiausia guli... Tiesą sakant, dar nesame matę tokio kiekio erkių, įsisiurbusių į vieną šunį. Niekada. Ir tai, ką matote nuotraukoje, dar tik mažoji dalis erkių, ištrauktų galvos ir kaklo srityse. Net nesulaukę tyrimų rezultatų, be bendro išsekimo, dar įtariame ir baisiąją babeziozę...

Kol kas sunku prognozuoti kaip, per kiek laiko ir ar pavyks Ersą grąžinti į normalų gyvenimą, bet mes dėl jos pasiryžę versti kalnus!.. O Jūs ar padėsite? Gal versti tuos kalnus kartu bus nors kiek paprasčiau?

Kalytė laikinai „paguldyta“ į „Vaidos veterinarijos klinikos“ stacionarą, jai buvo padaryti išsamūs kraujo tyrimai, rentgenas, echoskopija, nustatyta anemija, plaučių uždegimas, dar laukiami atsakymai dėl erkių platinamų ligų. Labai labai Jūsų prašome prisidėti prie Ersos gelbėjimo! Nors po truputėlį, nes laukia nemenkos išlaidos už visus tyrimus ir gydymą.

Jei tik galite prisidėti nors po truputį, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodydami „Ersa, pasveik!”

Taip pat jei norite pasiūlyti kitokią pagalbą (didelį guolį, petnešas, kokybiško maisto, laikiną globą ar net namus, kuriuose galėtų likti visam laikui), skambinkite „Naminukams” tel. nr. 8 648 30077 (jei negalime atsiliepti, rašykite žinutę).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.