Priglaustas šuo vilnietei tapo pamoka visam gyvenimui

Jau dveji metai, kai priglaudžiau ir be galo myliu šį nuostabų padarėlį. Tobis pas mane atsirado visai netikėtai, tačiau dabar be jo savo gyvenimo nebeįsivaizduoju. Visada svajojau apie didelį, gauruotą kaip meškiukas šunį, bet taip niekada jo ir neturėjau. Turbūt kaip ir daugeliui vaikų - neleido tėvai. Vėliau pradėjau savanoriauti prieglaudoje ir esu labai dėkinga, kad ši įstaiga paskatino pačio geriausio draugo mano gyvenime atsiradimą.

Tobis ir Gintė surado vienas kitą ir džiaugiasi gyvenimu drauge.<br>J.Kavaliauskaitės nuotr.
Tobis ir Gintė surado vienas kitą ir džiaugiasi gyvenimu drauge.<br>J.Kavaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintė

Apr 23, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:23 PM

Ne, ne iš prieglaudos jį pasiėmiau. Mes kartu su viena savanore važiavome pamaitinti amžiną atilsį Irenos prižiūrėtus vilkus ir staiga pasirodė jis! Mažas juodas taškiukas judėjo gatve, o man kažkas viduj pasakė: „Stok!“.

Sulysęs šunelis iš kart užsiropštė man ant kelių ir šiltai iškeliavo pas mane namo. Šuo buvo su antkakliu, todėl ieškojau jo šeimininkų ir sužinojau, kad jis buvo likimo nuskriaustas ne kartą.

Sanitarinė tarnyba jį sugavo lauke ir padovanojo žmonėms, kurie, kaip vėliau paaiškėjo, jį išmetė į gatvę, nes persikraustė gyventi į užsienį. Taigi Tobis pusę metų klaidžiojo kiemuose, kol sutiko mane. Pačioje pradžioje bandžiau jį padovanoti kitiems, nes žinojau, kad mama neleis Tobio pasilikti. Vis dėlto giliai širdy kažkas kuždėjo, kad tai mano šuo, todėl visiems susidomėjusiems šiuo šuneliu, su nusivylimu, pasakydavau: „Ne, aš jį pasilieku".

Skelbimas dar kurį laiką buvo aktyvus, o aš pati netikėjau savo žodžiais. Tačiau atėjo diena, kai užtikrintai pakeičiau jo statusą internete į „pasilieku sau“. Ir žinot, jis ne toks, kokio norėjau – mažas, trumpaplaukis, bet aš dabar Tobio nekeisčiau į nieką. Į mano gyvenimą jis įnešė daug gėrio ir visos sudraskytos kojinės ar išverstos gėlės yra niekis, palyginus su meile ir prisirišimu, kurį gaunu. Esu labai laiminga, kad įveikiau sunkumus ir negavau šuns, kada jo norėjau, nes dabar labiau tai vertinu.

NeBrisius.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.