Nepaprastai graži kalytė Akela laukia savo vienintelio žmogaus

Akela - karalienė. Akela - kiemelio valdovė. Akela - svajonių draugė. Visi nuostabiausi epitetai skirti tik Akelai. Ir tikrai ne veltui. Ilgą laiką Akela valkatavo Baltojoj Vokėj, kaulijo iš žmonių maisto, glaudėsi, kur tik rasdavo saugesnį kampelį. Buvo žmonių, kurie gailėjo paslaptingos žydraakės kalytės, buvo ir tokių, kurie nepatingėjo ir šakėmis badyti, vyti. Akela nekando, nebuvo agresyvi, o kantriai priimdavo visus likimo smūgius.

Akela laukia naujų namų.<br>Sos-gyvunai.lt nuotr.
Akela laukia naujų namų.<br>Sos-gyvunai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:42 PM

Taip būtų tęsiasi ir toliau - valkatavimas, vaikymas, šuniukai, kurie paslaptingai būdavo nudaigojami. Tačiau atsirado gerų žmonių, kurie neliko abejingi apgailėtinam kalytės likimui. Štai čia prasideda įstabios Akelos naujo gyvenimo istorijos pradžia. Pradžia, žadanti viltį, saugumą, meilę ir žmogaus draugystės pažinimą.

Į prieglaudą Akela pateko ką tik atsivedusi 5 mažylius. Nuvargusi suvargusi, kailiukas nuplikęs nuo parazitų, niežų, odelė nuraudusi, apšašusi...

Daug vargo ir skriaudos patyrusi, pagaliau Akela galėjo atsipalaiduoti, saugiai, šiltai ilsėtis ir rūpintis savo mažyliais. Pirmomis dienomis Akela ėdė be sustojimo. Daug ėdė ir daug miegojo. O mums, savanoriams, širdis tiesiog salo iš džiaugsmo, matant ją saugią ir ramią.

Taip bėgo dienos ir savaitės, Akelos mažyliai užaugo sveiki, stiprūs ir labai gražūs. Po truputėlį visi mažiukai iškeliavo į naujus namučius, o Akela pradėjo stiprėti ir gražėti tiesiog akyse.

Nepaisant gana nepriklausomo charakterio, Akela garsėja kaip puiki mama. Ne tik savo šuniukus išmaitino ir išleido į gyvenimą, bet net dvi pamestinukų mažylių vadas globojo, maitino, prausė visai kaip savus. Su žmogumi Akela yra kur kas nuosaikesnė. Jos gyvenimo patirtis, kurioje nepatyrė žmogaus draugystės, meilės ir šilumos nulėmė tai, kad ji nėra patikli ir itin lipšni kalytė. Kai žmogaus ranka dažniau skriaudžia, negu glosto, juk nieko stebėtino, kad trūksta pasitikėjimo žmogaus gerais ketinimais. Bet patikėkite manimi, laikas, meilė ir kantrybė yra tas stebuklus darantis trejetas, kuris sušildo sužvarbusią širdelę ir atveria ją naujiems patyrimams.

Tik neišsigąskite, Akela tikrai nėra laukinukė, ji nori žmogaus dėmesio, trokšta bendravimo, smalsiai stebi, mokosi pažinti ir suprasti. Ji yra miela, draugiška, švelni, prisirišusi prie savanorių ir dūksta, ir žaidžia, ir kibina, eidama pro šalį, bet su svetimais elgiasi santūriai. Ar tai yra blogai? Ne, tai nėra blogai. Kartais, kad galėtum atverti nuostabiai stebuklingą rožės žiedą, tenka prasibrauti pro dygius spygliukus...

Mūsų brangi Akela, tu esi tas nuostabus rožės žiedas, tu esi gėris, įveikęs blogį, tu esi stebuklas, kuris vieną dieną ištiks nuostabų žmogų. Tikime, kad toks yra ir tikime, kad jau greitai jūs susitiksite.

Akela globojama prieglaudoje Minsko pl. 33A, Vilniuje, dėl jos teiraukitės tel.nr. 860039525 arba rašykite ilona@sos-gyvunai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.