Mamos netekę šuniukai laukia gerų žmonių pagalbos

Netoli Vilniaus m. oro uosto valkatauja būrys šuniukų. Kiek tai buvo įmanoma, gyvūnų mylėtojos kažkurią dalį sterilizavo, kažkurią perdavė į laikinų globėjų rankas. Liko laukiniai patinai ir viena nepagaunama kalytė, kurios vaikus tiksliai du kartus per metus surinkdavome ir išdovanodavome. Šį kartą viskas labai liūdna ir baisiausiai skaudu.

Būrelis mažylių prašo pagalbos iš gerų žmonių.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Būrelis mažylių prašo pagalbos iš gerų žmonių.<br>Rainiukas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:22 AM

Šiltą rugsėjo savaitgalį nepagaunamoji kalytė bėgo per kelią - bėgo paskutinį kartą... Negyva kalytė sanitarinėje tarnyboje ir jau niekada jos nebepamatysime. Deja, tuo istorija dar nesibaigė.

Teritorijos, kur glaudėsi kalytė, darbuotojai praėjus kelioms dienoms po nelaimės surado penkias aklas būtybes - tai, ką paliko visų pažįstama laukinukė. Savaitės amžiaus mažyčiai šunyčiai dar akli, sušalę, labai alkani ir aplipę musių lervomis... Ar dar pavyks padėti, buvo neaišku. Savanorės skrido į įvykio vietą, nes buvo klaiku vien pagalvoti, kad jie tris dienas nevalgę, šalę be mamytės. Iš pradžių, aišku, panika, ką darysime, kur dėsime, kodėl vėl ir vėl krūvos naujokų, o paskui galėjome tik melstis: jei jau tris dienas išgyveno, gyvenime, būk gailestingas, tegul tik turi jėgų pažinti šį pasaulį...

Po gydyklos prasidėjo intensyvi globa ir priežiūra. Koks tai sunkus darbas keltis naktį, virti tyres, keisti paklotus, valyti pauodegius, masažuoti - dauguma žino. Todėl globos, suprantama, nesitikėjome. Stacionarai tokių neima, nes paprasčiausiai niekas naktimis nedirba ir nesiruošia terliotis su penketu žindukų!

Viskas krito ant Rainiuko savanorės pečių, kuri tragiškai reikalinga laisva ir nepriklausoma nuo namų gelbėjant gyvūnus... Ką gi, dar vienas likimo iššūkis mūsų mažytei organizacijai.

Šiandien visų gerų žmonių prašome padėti vos per stebuklą išgyvenusioms Sausainiukėms. O taip, visos mergytės! Labai tikimės, kad pavyks jas išsaugoti - visas penkias, tokias tobulas, ypatingas ir pačias gražiausias pasaulyje. Gedime mamytės kalytės, kurios gyvenime būta tik daugybė pavojų ir įtampos, krūvos vadų ir jokios galimybės tapti žmogaus geriausiu draugu.

Prašome paramos šių mažiukių priežiūrai: nuo "sauskelnių" iki vištienos, pieno mišinio, morkų, ryžių, vitaminų, aliejų, pudrųos ir viso, ko tik gali prireikti šioms trapioms būtybėms. (Čia štai dėl ko Sausainiukės). Galime pasidžiaugti, jog šiandien visos Sausainiukės jau atsimerkusios, kasdien auga ir stiprėja. Tiesa, trumputėms kojytėms nulaikyti didžiulį pilvuką dar ne taip ir paprasta.

Norime joms duoti tai, kas geriausia. Šiek tiek ūgtelėjusios Sausainiukėms ieškosime laikinos globos (kartu ar atskirai), o vėliau – ir nuolatinių namų. Jei galėsite pagelbėti ir po kelių savaičių pagloboti bent vieną mažylę, susisiekite. Prisidėkite prie Sausainiukių gelbėjimo. Labai ačiū.

rainiukas.lt/lt/page/view/name/financialsupport"="">rainiukas.lt/lt/page/view/name/financialsupport"" target="_blank">Kaip paaukoti, raiste atsidarę šią nuorodą. Jeigu galite pagelbėti laikina globa ar norite perduoti kažką tiesiogiai, susisiekite.

VšĮ "Rainiukas". Tel. 8 689 73782, 8 615 58898 arba info@rainiukas.lt (Vilnius)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.