Liūdesio išvargintą kačiuką išgelbės tik šilta žmogaus šypsena

Į „Naminukų“ globą katinėlis Mikutis pakliuvo iš Varšuvos gatvės dar tada, kai buvo mažas kačiukas. Nuo pat gimimo drauge su broliu ir sese jiems teko laviruoti ant išlikimo ribos. Iš pradžių negailestinga moteris, atradusi jų šeimos guoliuką, sumetė visus tris maišan ir nešė užkasti. Tąkart juos išgelbėjo atsitiktinai visą šį reginį pamatęs kaimynas, tačiau neilgam. Kurį laiką iš gailesčio leido pagyventi savo kieme, bet vėliau ištrėmė į sanitarinę tarnybą, kuri būtų reiškusi šiems kačiukams baigtį, jei nebūtume suskubę jų išgelbėti.

Mikis – ramus, kastruotas, gerai sutaria su kitais gyvūnais, tvarkingai naudojasi kraiku.<br>„Naminukų“ nuotr.
Mikis – ramus, kastruotas, gerai sutaria su kitais gyvūnais, tvarkingai naudojasi kraiku.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 12:40 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:14 AM

Dabar Mikiui jau 6-7 mėnesiai, jo brolis ir sesė jau atrado savo laimę naujuose namuose, o jis- liko vienas, laukti toliau. Nelengva tokiam katinėliui kažką sužavėti, kai dvi apvalios akys spinduliuoja nepasitikėjimą. O kaip kitaip? Mikis – ne kvailys ir ne bejausmis, puikiai prisimena, kad pirmieji jo gyvenime susidūrimai su žmonėmis turėjo liūdnas pasekmes. Todėl netgi praėjus šitiek laiko, jis vis dar jaučiasi neužtikrintas.

Svarbiausia, jog akivaizdu, kad Mikis iš prigimties yra labai švelnus ir draugiškas, nes pradėjus jį glostyti, iš pradžių jis sustingsta pasimetęs ir klausiamai žiūri lyg negalėtų patikėti, kad čia tu, ir kad rimtai jį glostai, o kai supranta, kad nesapnuoja, stiebiasi, riečia nugarytę ir nori dar. Bendraujant su juo atrodo, kad jo galvelėje grumiasi dvi jėgos, viena iš jų sako: „Ką bandai apgauti? Tau juk patinka žmonės, tu nori būti glostomas, tu nori būti mylimas, nes slapta pats myli juos!“ o kita – „Miki, prisimink tą bobą įkišusią tave į maišą, prisimink tą vyrą, kuris išvežė į mirties smarvę...“ Bet juk pirmoji jėga gali nugalėti?

Mikis – ramus, kastruotas, gerai sutaria su kitais gyvūnais, tvarkingai naudojasi kraiku. Ir, žinoma, tikimės, kad tiek laukęs, jis pagaliau sulauks savo žmogaus, kuris padės pamiršti skaudžias vaikystės patirtis ir leis mėgautis gražiu, katinišku gyvenimu.

Jei galite nuostabiajam Mikiui parodyti gražią gyvenimo pusę, skambinkite „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius) (jeigu negalime atsiliepti, skambinkite vėliau, arba parašykite žinutę, kad perskambintume).

Tapkite mūsų draugais ir sekite „Augintinio“ naujienas Augintinis/401213033302900"="">Augintinis/401213033302900"" target="_blank"> “Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.