Žiaurumo protrūkis: kates myriop viliojo negyvais balandžiais

Kol vieni gelbėja, kiti – sadistiškai tyčiojasi! Vasario 4-osios vakarą VšĮ „Naminukai“ sulaukė skambučio iš Naujojoje Vilnioje gyvenančio Sergejaus, kuris rūpinasi savo rajono beglobėmis katėmis. Sergejaus prižiūrimoje sodyboje, esančioje atokiau nuo gyvenamųjų namų, per pastarąjį laiką paslaptingomis aplinkybėmis kaip į vandenį dingo 13 kačių.

Daugiau nuotraukų (1)

Naminukai

2015-02-05 16:40, atnaujinta 2018-01-14 00:55

Vasario 4-ąją, kaip ir kiekvieną vakarą, Sergėjus pašėręs sodybos kates jau buvo besiruošiantis eiti namo, kai išgirdo širdį draskantį katės riksmą. Sekdamas garsą, jis atrado šokiruojantį radinį – savadarbę gaudyklę primenančią kankinimo agregatus iš siaubo filmų: viduje įmestas jaukas – negyvas balandis, šalia kurio blaškėsi jau „pagautas“, panikos priepuolio apimtas sodybos katinas. Laiku pastebėtas katinas buvo išgelbėtas.

Deja, visų kitų pakliuvusių į tą siaubo aparatą, kaip įtariama, likimas buvo itin žiaurus. Paaiškėjo, jog naikinimo aparato autorius – buvęs policininkas, yra jau kartą baustas už žiaurų elgesį su gyvūnais! Šis „kūrybingas“ sadistas jau anksčiau yra konstravęs kankinimo įrenginius, tiesa – tąkart spąstus, kuriuose įkliuvusios katės nusibaigdavo vietoje, dabar – gaudykles iš kurių, kaip įtariama, ištraukęs išsigandusį gyvūną nugalabija tik jam žinomais būdais (nei vienos dingusios katės atrasti taip ir nepavyko).

Jau kartą baustas kačių žudikas, praeitą kartą dievagojosi, kad pagrindinis motyvas naikinti kates buvo tas, jog jos kelia grėsmę jo auginamiems balandžiams. Akivaizdu, kad balandžiai buvo tik pretekstas, nes šįkart jis sėkmingai pats kišo negyvus balandžius į savo savadarbę gaudyklę kaip jauką sužadinti kačių smalsumą.

Liudininkų teigimu tas pats žmogus, kol nebuvo surentęs specialios gaudyklės, nuodijo beglobes kates. Turime pagrindo manyti, jog šiuo metu gydomas ir iš mirties nagų traukiamas „Naminukų“ globotinis katinėlis Kovas, yra viena iš šio žiauraus žmogaus aukų.

Sergejaus teigimu, buvusio policininko – kačių žudiko, praeitą kartą gauta menka baudelė neišgąsdino ir šis žmogus jaučiasi visiškai nebaudžiamas. Savo naikinimo agregatus stato ir nuodus pila savivaldybei priklausančioje žemėje. Policijoje įvykis užfiksuotas, pareiškimas parašytas, yra įvykio liudininkų galinčių patvirtinti ir mačiusių jog kates gaudo ir nuodija tas pats, jau kartą baustas sadistas.

Tikimės jog į šį įvykį nebus pažiūrėta pro pirštus, ir įtariamam sadistui nepadės buvusio policininko vardas.

Naujosios Vilnios beglobių kačių gelbėtojas Sergėjus yra gerai žinomas visoms gyvūnų globos organizacijoms, jis ne pirmus metus savarankiškai užsiima šia veikla. Jo prižiūrimoje sodyboje besiglaudžiančios laukinės katės yra sterilizuotos, kasdien šeriamos. Taip pat Sergejaus iniciatyva visoje N. Vilnioje yra sterilizuota daug kiemo beglobių, taip užkertant kelią jų tolimesniam dauginimuisi.

VšĮ „Naminukai“ pagal galimybes nuolat teikia pagalbą Sergejaus globojamiems gyvūnams: pašaru bei apmokant reikiamas procedūras veterinarinėje gydykloje (sterilizuojant arba gydant). Šiuo metu Sergėjui itin reikalinga nemokama teisininko arba advokato pagalba, kuris galėtų pakonsultuoti ir duoti gaires kaip elgtis, ką daryti ir ko siekti toliau, kad šis žiaurumas būtų sustabdytas.

Galbūt atsiras žmonių, kurie jau dalyvavo panašiose istorijose su žiauraus elgesio su gyvūnais atvejais ir pavyko pasiekti, kad kaltinamasis būtų nubaustas.

Jei galite kažkuo pagelbėti Sergejui, skambinkite 8 677 28486 (supranta tik rusiškai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.