Leisgyvį suspardytą šunį budelis išmetė į konteinerį nugaišti

Bagio istorijos atomazga (nors toli gražu ne pabaiga) pakankamai netikėta net mums. Jau ir taip buvome pašiurpę nuo pagalbos prašymo – sekmadienio naktį į mus kreipėsi Donatas, prašydamas priglausti Radviliškyje ne pirmą dieną besikankinantį, galimai automobilio nutrenktą šunelį, kuris buvo rastas išmestas į konteinerį. Jau pirmadienio rytą išvažiavome pasiimti bėdulio, visą naktį nerimavę, ar jam pavyks išgyventi, ar jam pavyks sulaukti mūsų pagalbos...

Daugiau nuotraukų (1)

Dogspotas

Feb 10, 2015, 2:02 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:37 PM

Istorijos pradžia: Bagis.

***

Nuvykę pamatėme susigūžusį, nepaeinantį prancūziuko mišrūną. Iš karto suleidome nuskausminamųjų vaistų, davėme raminamųjų. O tada iš radusiųjų ir Bagį priglaudusių žmonių išgirdome, to, ko nesitikėjome... Bagis ne tik pakeitė ne vienus šeimininkus, jo laukė daug baisesni dalykai.

Konteineryje jis atsidūrė ne po avarijos, o po siaubingos egzekucijos, kurią įvykdė žiauriausias mums žinomas „žvėris“ – žmogus. Po smūgių ir spyrių Bagiui buvo pažeistos akys, jis sunkiai paeina, griūna, nemina vienos priekinės letenos, jam nubrozdintas smakras. Kad nesipriešintų, buvo panaudotas antsnukis. Po šio susidorojimo, kai „budelis“ manė, kad Bagis jau nebegyvas, jo suglebęs kūnelis buvo išmestas į konteinerį. Bet Bagis gyvas ir jis kovoja.

***

Žiūrint į Bagio akis, kurios pilnos baimės ir nepasitikėjimo, norisi pažadėti, kad dabar jau viskas bus gerai. Veterinarijos klinikoje Bagį apžiūrėjo chirurgas, diagnozuoti vidaus sumušimai, neurologiniai pažeidimai, taigi siekiant sustiprinti Bagį buvo lašinamos lašelinės, leidžiami nuskausminamieji vaistai, antibiotikai. Kadangi Bagis dar silpnas, rytoj laukia tos pačios procedūros, o trečiadienį laukia vizitas pas Margaritą, kuri diagnozuos, kiek stiprūs neurologiniai pažeidimai ir nuspręs, ką darysim toliau – ar reikės operacijos, kokios bus patirto smurto fizinės pasekmės ir t. t.

***

Prašome visų prisidėti prie Bagio gydymo. Jis jau padarė, ką galėjo, jis liko gyvas, o dabar Bagiui reikia mūsų visų pagalbos. Ačiū jums už jūsų gerumą!

VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: Bagi, pasveik!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.