Klaikus reginys kaime Vilniaus rajone sukrėtė atvykusius padėti

Sulaukėme anoniminio pranešimo apie viename iš Vilniaus raj. esančiame kaime likimo valiai paliekamus šunis, kurie uždaryti apdergtame voljere be maisto ir vandens kenčia ištisas paras. Kančios istorija tęsiasi jau kelis metus.

Šuneliams reikalinga pagalba ir parama.<br>„Naminukų“ nuotr.
Šuneliams reikalinga pagalba ir parama.<br>„Naminukų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Naminukai

May 7, 2015, 1:55 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:24 PM

Atvykus, situacija ne tik kad pasitvirtino, o sukėlė dar daugiau dviprasmiškų klausimų ir įtarimų. Voljere radome visiškai išsekusią Kaukazo aviganio mišrūnę, keturis jos maždaug 1,5-2 mėn. mažylius ir jaunutį aviganio mišrūną (taip, pamanėme pradžioje).

Atvykome į visišką chaosą: šunys tiesiogine to žodžio prasme trypčiojo savo išmatose, po voljerą skraidžiojo gal trisdešimt tuščių plastikinių talpų, maišelių ir šiukšlių.

Juodasis jaunas šuo, kurį palaikėme patinėliu, apimtas psichozės demonstratyviai nešiojosi ir tarškino metalinį dubenį, kuris nuo jo dantų jau buvo tapęs kone rėtimi. Vandens nerasta nė lašo. Nors mažyliai vizualiai putlūs ir sveikučiai, tačiau suaugusieji nustekenti iki negalėjimo – tiesiog griaučiai aptraukti kailiu, kuriame kaip vynuogių kekės „išsirpusios“ kerojo erkių kolonijos. Negalėjome sau leisti išvykti ir palikti juos tame šiukšlių ir bado pragare. Buvo aišku – jei nenudvės iš bado, tai nugaiš nuo erkių pernešamų ligų.

Atsivežę į prieglaudėlę, visą šeimyną įkurdinome viename iš savo naujųjų vidaus voljeriukų: visus kartu, kaip ir buvo įpratę, tik kitaip – su maistu, vandeniu ir švara. Reikėjo pamatyti kaip godžiai jie puolė vandenį, rodės, kad išgers visą kibirą, o ką jau kalbėti apie maistą, kurį rijo nekramtydami...

Nuodugniau apžiūrėjus paaiškėjo, kad juodasis „jaunas šuo“ pasirodo esąs taip pat kalytė ir... Galimai vaikinga! O tai leidžia manyti, kad galbūt aptikom ir išardėm nelegalaus daugintojo lizdą. Nes didžioji mamytė labai primena Kaukazo aviganę, mažyliai – taip pat, kita kalytė turinti labai charakteringų aviganio bruožų. Visiškai nemylėtos, neprižiūrėtos, išsekusios (tokios kokios ir būna vargšės reproduktorės).

Šiuo metu mums tikrai svarbi jūsų pagalba. Žengėme drąsų ir rizikingą žingsnį gelbėdami juos iš karto. Abiems kalytėms labai reikalinga veterinaro apžiūra, kad įvertintų jų sveikatos būklę, gali būti kad jos jau serga babezioze. Juodajai kalytei būtina echoskopija. Taip pat visiems reikalingos antiparazitinės priemonės, o mažylėms (pasirodo visa ketveriukė žavuolių kalyčių!) skubiai reikalingi skiepai, kad sumažintume tikimybę užsikrėsti prieglaudėlėje virusais.

Mieli mūsų draugai ir rėmėjai, jei tik galite prisidėti nors po nedaug, būsime dėkingi, nes primename, kad tik Jūsų dėka galime imtis tokių sudėtingų situacijų. Paaukoti galite į „Tautmilės globos“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodant „voljero šuniukams“: Všį „Tautmilės Globa“ įmonės kodas 302710895, A/S LT677300010130362000.

O dėl mažylių kalyčių galite kreiptis: tel. 865538244, 865071786, 860678764 (Tautmilės globa, Vilnius).’

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.