Įspėja: savanoriais apsimetę vaikai iš žmonių vilioja pinigus

Beglobių gyvūnų gelbėjimo organizacija VšĮ „Rainiukas“ periodiškai gauna vilniečių pranešimus apie šios įstaigos savanoriais prisistatančius vaikus, renkančius lėšas neva beglobiams gyvūnams. Įvairiuose Vilniaus miesto mikrorajonuose į daugiabučių namų butų duris beldžiasi nepilnametės mergaitės ir berniukai (maždaug 12-15 m. amžiaus), prisistato VšĮ „Rainiukas“ savanoriais ir prašo paaukoti pinigų.

Dėmesio! VšĮ „Rainiukas“ nepilnamečių savanorių nėra, aukų, organizacijoje dirbantys žmonės nevaikšto po butus ir neprašo – aukos renkamos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.<br>123rf nuotr.
Dėmesio! VšĮ „Rainiukas“ nepilnamečių savanorių nėra, aukų, organizacijoje dirbantys žmonės nevaikšto po butus ir neprašo – aukos renkamos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Orinta Valiūnienė, VšĮ „Rainiukas“

Jun 3, 2015, 1:43 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 5:49 PM

Dėmesio! VšĮ „Rainiukas“ nepilnamečių savanorių nėra, aukų, organizacijoje dirbantys žmonės nevaikšto po butus ir neprašo – aukos renkamos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka (svetainėje pateikta oficiali įmonės atsiskaitomoji sąskaita, lėšos renkamos oficialių renginių metu savanorių, turinčių darbo pažymėjimus ir pan.).

Dėl šių įvykių jau kreiptasi į policiją, informuota ir Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Žmonės raginami nelikti abejingais, nedelsiant, darbo valandomis, skambinti į Vilniaus m. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių, tel. (8 5) 211 2557, ir (arba) po darbo valandų bendruoju pagalbos telefonu 112, jei tik bus pastebėti aukas renkantys savanoriais prisistatantys vaikai. Taip pat prašome skambinti VšĮ „Rainiukas“ organizacijos nurodytais telefono numeriais (tel. 861558898; 868973782), jei turite naudingos informacijos apie savanoriais prisistatančius nepilnamečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.