Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Gyvūnų mylėtojai pakraupę: Klaipėdoje išnuodytos katės

Savaitgalį Klaipėdoje, Debreceno gatvėje esančiame kieme prie 55 ir 51 numerių pažymėtų namų buvo išnuodyta daug laukinių katinų. Jų nuotraukos tuoj pat ėmė plisti socialiniuose tinkluose, o toks kankinimo atvejis įsiutino gyvūnų mylėtojus. Kaip skelbiama bendruomenės „Kac kac miau“ paskyroje, žmonės pasakojo, jog nuo užnuodyto jauko krito net ir jo palesusios žuvėdros.

Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Klaipėdoje išnuodyto katės.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jun 29, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 9:11 PM

„Nuodas kažkoks tikrai baisus, nes mirtis juos ištiko staiga. Katinėliai nuo užnuodyto maisto dubenėlių toli nenuėjo. Visi iškritę 10-15 metrų atstumu“, – rašoma pranešime.

Kaip portalui lrytas.lt sakė „Kac kac miau“ įkūrėja Renata Grinienė, katinų gaišenos surinktos ir vežamos į Vilniuje esančią veterinarijos kliniką, kur bus atliktas skrodimas. Jo išvados leis identifikuoti, kokiomis medžiagomis mirtinai apsinuodijo gyvūnai. „Šiandien kreipsimės į policijos pareigūnus, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Norime, kad būtų išaiškintas asmuo, žiauriai nukankinęs gyvūnus“, – sakė R. Grinienė.

Kol kas jokių įtariamųjų, nunuodijusių gyvūnus, nenustatyta. Pasak R. Grinienės, kates rado jas prižiūrėjusi ir šėrusi moteris.

Bendruomenė kreipiasi į klaipėdiečius, žinančius apie šį įvykį ir prašo pagalbos ieškant niekuo dėtus gyvūnus išnuodijusio asmens. „Žmonės būkite atidus, jei paleidinėjate savo gyvūnus vienus lakstyti, jie gali nebegrįžti. Baisu pagalvoti, jei vaikas koks būtų pirštą įkišęs. Juk indeliai su nuodais viešoje gerai matomoje vietoje, o vaikai aplandžioja visur. Jei kas ką matėte, žinote, įtariate, labai prašome atsiliepti“, – teigia „Kac kac miau“ bendruomenės nariai.

Jei turite vertingos informacijos, prašome pranešti tel. +37064762607 arba +37061389611

„Trūksta žodžių, prakeiktieji išsigimėliai!“, – komentaruose siuto interneto vartotoja Mil Ena.

„Liūdi angelai. Man tai yra labai skaudu matyti tokius, baisius atvejus. negaliu negalvoti, nes neišeina“, – apmaudą liejo gyvūnų mylėtojas Ramūnas.

Primename, kad Seimas sugriežtino administracinę atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais, jų kankinimą ir įtvirtino galimybę tokiais atvejais konfiskuoti gyvūnus. Tad nuo šiol, prieš skriaudžiant gyvūną, teks pasiruošti ir nemenką sumą pinigų. 

Kaip numato priimtos Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, žiaurus elgesys su gyvūnais, taip pat jų kankinimas užtrauks baudą nuo 50 iki 1 200 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo. 

Už pakartotinį nusižengimą grės bauda nuo 1 200 iki 1 750 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo. 

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas, užtrauks baudą nuo 300 iki 1 750 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo. Už tokį pat pakartotiną nusižengimą grės bauda nuo 1 750 iki 2 300 eurų su gyvūno konfiskavimu arba be konfiskavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.