Per mėnesį pusšimčiui gyvūnų gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis

Vos prieš kelis mėnesius, pirmą kartą Lietuvoje, startavo bendras parduotuvių tinklo „Kika“ ir net dviejų savanoriškų gyvūnų globos organizacijų – „Lesė“ bei „SOS gyvūnai“ projektas jau duoda akivaizdžius rezultatus. Per šį, atrodo trumpą, laiką, atsakingus šeimininkus jau rado pusšimtis, iki tol namų neturėjusių, gyvūnų.

Naujus namus rado daugiau nei 50 benamių gyvūnų.<br>Organizatorių nuotr.
Naujus namus rado daugiau nei 50 benamių gyvūnų.<br>Organizatorių nuotr.
Naujus namus rado daugiau nei 50 benamių gyvūnų.<br>Organizatorių nuotr.
Naujus namus rado daugiau nei 50 benamių gyvūnų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-28 10:35, atnaujinta 2017-10-07 08:59

Imantis šios gražios iniciatyvos, „Kika“ parduotuvėse Vilniuje ir Kaune buvo įrengti specialūs laikini būstai namų netekusiems gyvūnams, iš kurių jie gali iškeliauti į naujus saugius namus. Projekto tikslas – kviesti gyvūnams neabejingus žmones atkreipti dėmesį į benamių gyvūnų problemą ir skatinti jų globą.

„Projektui įsibėgėjus galime pasidžiaugti ir paneigti baimes, kad būtent iš parduotuvės paimti gyvūnai greitai vėl ieškos naujų namų. Dovanojame atsakingai, todėl praėjus kuriam laikui susiekiame su gyvūnus priglaudusiais žmonėmis, pasiteiraujame, kaip sekėsi adaptacijos metu, kaip gyvūnas ir pati šeima jaučiasi, ar nebuvo iškilę jokių problemų. Džiugu, kad visiems sekasi puikiai, gyvūnai greitai adaptuojasi ir teikia džiaugsmą naujiesiems šeimininkams“, – pasakoja „Kika“ atstovė Loreta Kačanauskienė.

Žinia apie projektą sklinda iš lūpų į lūpas, todėl žmonės dažnai į parduotuves, kuriose laikinai gyvena beglobiai gyvūnai, užsuka tik jų aplankyti, susipažinti. Dažnas panoręs globoti gyvūną paprašo parduotuvės darbuotojų jo neatiduoti kol situaciją aptars su namiškiais ir gerai apgalvos, todėl imtis globos žmonės grįžta tvirtai apsisprendę.

Optimistiški projekto rezultatai neliko nepastebėti, todėl susidomėjimą ir norą bendradarbiauti išsakė dar keletas gyvūnų globos organizacijų. Tikimasi netrukus projekto veiklą plėsti ir į kitus Lietuvos miestus.

Šiuo metu laikini beglobių gyvūnų būstai įrengti Vilniuje, PLC „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius) ir Kaune, PLC „Mega“ (Islandijos pl. 32, Kaunas) įsikūrusiose KIKA parduotuvėse. Užsukite susipažinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.